Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probao sam i ovako i onako,uvek je bilo bolje da se unese,nego da ostane gore.Mislis da je velika razlika imedju rasipanja i ulaganja depozitorima?
Tu ako padne kisa je po meni isto, sidje malo nize i koren ima pristup!
Moje iskustvo kaze,da se sve unese pre spremiranja.
To vazi za ureu. AN ne smeta. Za SAN nisam cuo?Moze rasipacem,al gledati kad je kuruz mali,ako je velik upadne vestak u tocir i hoce da izgori
Tacno tako,i u Mladenovcu bi trebao KAN jer je i tamo kiselo zemljiste kao i u skoro celoj Srbiji juzno od save i dunava.Da, ali iskustvo si stekao uglavnom u N.Bečeju , a ne u Mladenovcu.
Ovo jeste tacno, ali kada bih se oslanjao na iskustvo starijih iz moje sredine ne bih daleko dogurao, ipak je Vojvodina par svetlosnih godina ispred nas!Sta da kazem ako se kukuruz seje na 37cm, uz full djubrenje, seje NS640 i ZP 704 samo da klip bude veci nego u komsijskoj njivi.Komsija pre desetak dana prihranjivao zito sa Pancevackom 3*15...Mislim da mi je korisniji savet od dobrih ratara pa ma koliko bili daleko.Inace zemljiste je smonica i kukuruz zna fino da rodi na njoj, e sad kako nadjubriti...Da, ali iskustvo si stekao uglavnom u N.Bečeju , a ne u Mladenovcu.
Da li se kaze samo,posto nije dobio osnovno ili?moj kukuruz će dobiti samo po 250kg/kj uree predsetveno
Ovo jeste tacno, ali kada bih se oslanjao na iskustvo starijih iz moje sredine ne bih daleko dogurao, ipak je Vojvodina par svetlosnih godina ispred nas!Sta da kazem ako se kukuruz seje na 37cm, uz full djubrenje, seje NS640 i ZP 704 samo da klip bude veci nego u komsijskoj njivi.Komsija pre desetak dana prihranjivao zito sa Pancevackom 3*15...Mislim da mi je korisniji savet od dobrih ratara pa ma koliko bili daleko.Inace zemljiste je smonica i kukuruz zna fino da rodi na njoj, e sad kako nadjubriti...
da nije dobio osnovnoDa li se kaze samo,posto nije dobio osnovno ili?
Razumeo sam poruku na pravi nacin, nego je malo problem jer kod mene svi u kraju idu NPK u sejalicu a azot u prihrani.Ja sam prosle godine negde dao sav azot pre, negde deo predsetveno a deo u prihrani ali zbog ludacke godine nisam uspeo da uvidim sta je bolje...Znam da je analiza najbolja moguca stvar ali zbog nedostatka novca a i vremena to nisam mogao ove godine, jos je problem jer mi je 8ha za kukuruz u 7 parcela pa sad za svaku analiza!Nisam ni mislio da tamo nisu dobri ratari , pogotovo kolega kish , ali oću da kažem da bi trebalo primjenjivati drugačiju agrotehniku vjerovatno kod tebe nego u Banatu. Konkretno, govorim napamet ali reklo bi se da kod vas nije baš najbolje sav azot dati predsjetveno.