Koje djubrivo i u kojoj kolicini koristite u kukuruzu?

Невероватно. Сад је човек грешан и треба га напасти зато што зна у којој књизи се шта налази. :sta:
Толике године значи живим у лажном убеђењу да је то најважније.

Па како није ?? Ем чита књиге ем препричава шта по њима пише ... ја сам за то да га спалимо заједно с књигом :off_topic:

alooo ljudiiiiii ne glupirajte se molim vas...kakvo spaljivanje kakvo prepisivanje kakvi bakraci ili neki sitni kolaci :D hahah opusteno :) :) prvo linzer jeste brzo vodotopivo djubre licno proverio, drugo iako sam ga bacio jako kasno dao je velike rezultate,a azohem djubrivo ima 30 procenata cistog kamenja isto tako licno se uverio prasina leti na sve strane,i ja volim domace naravno, al neka ga naprave kako treba, trece mislim da ako se neko ne slaze sa necijim misljenjem treba javno to reci i to ovako: ne, ne slazem se jer ja mislim...pa sopstveno misljenje....i cetvrto kod mene bre ubi ova kisaaa eh kad bi padala jula bilo bi ekstra :D :D :D i da ne skrecite sa teme kao sto ja radim ponekad hahahha :D :osmeh:

Koji je vas savet koliko i kojeg djubriva da bacim za kukuruz? Zimus nije nista zaorano, sejem sa nodet sejalicom sa kutijama za djubre. hvala unapred

Zar nije mali raspon druge prigrane do 4-5 litova za kukuruz? To mu dodje samo nekih 20ak dana za npr pred setvu 100kg/Kj Uree i do 5 lista jos 70Kg/Kj

Koji je vas savet koliko i kojeg djubriva da bacim za kukuruz? Zimus nije nista zaorano, sejem sa nodet sejalicom sa kutijama za djubre. hvala unapred
Posto i ja imam par njiva gde jesenas nista nije baceno tamo cu ici sa 200kg po kj i posle mozda folijarna, ali posto ti imas depozitore ti ces onda tako uneti jos neku odredjenu kolicinu djubriva ako bude bilo potrebe, za to sacekaj odgovor od iskusnijih clanova posto ja to sa depozitorima ne radim..

Nešto sa više fosfora! Na prezentacijama od mog prijatelja Gariše preporuka za startno djubrenje iznosi 50-70 kg MAP-a po hektaru. Može i 3x 16 preračunaj količinu ili 8:24:16 ili neka druga kombinacija.Azot predsetveno.

Poslednja izmena:
Мислиш у шпартању или фолијарно?
Шпартање радиш једном или двапута? А ако хоћеш и фолијарно, распореди. Ако радиш фолијарно можеш и два пута а други пут и у 10-том листу.

Da samo što to nije malo, jer sav taj fosfor pakujemo u veoma malu količinu zemljišta samim tim je i koncentracija veća, a adsorpcija zemljišta manja. Nije isto kad zamešaš 100 kg u 3000 tona ili 100 kg u 6 tona

Uzeo sam SAN 33% N, a uzeo sam ga da pokrijem citavu sezonu u kukuruzu.Ako nije problem da mi neko kaze od kolicine koju sam planirao da unesem, koliko da idem predsetveno a koliko u prihrani i u kom stadijumu kukuruza da unesem prihranu???Mozda se podrazumeva da treba da znam ali nikada nisam radio sa SAN-om a ne bih da gresim.

I ja sam tako razmisljao, ali se plasim da li ce da pokrije celu vegetaciju...Sa Ureom sam tako radio i nije bilo greske!

Nazad
Vrh