Dragan18
Član
PRijatelj agronom, radio analizu SAN-a ,ispravan, 33 % N.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
imam jednu parcelu 1hek i 30a prosle godine mi je bio kukuruz, jesenas sam je poorao. Ove godine planiram da posejem 1hek kukuruza i 20-30a deteline lucerke. Zemljiste je kiselije, nikakvo djubrivo nisam bacao jesenas. U kojoj kolicini bi mi tebelo da bacim osnovno djubrivo npk 3x15 i da li bi tebalo kasnije kada se poseje da baci malo KAN-a i u kojoj kolicini? U sustini zanima me koje, u kojoj kolicini i u kom periodu teba da se baci mineralno djubrivo?
U Linzer 3x15 imas i 3% Sumpora i malo Cinka koji su znacajni elementi u proizvodnji kukuruza! 3x16 je standardno dobar,sta god uzmes neces pogresiti!Da li je za kukuruz bolji Linzer 15x15x15 ili Rusko 16x16x16?
I ja sam se interesovao za to prethodnih godina,i dobio odgovor da do faze 4-5 lista tj.dok se ne formira "fisek" moze se slobodno ici sa prihranom KAN,AN,SAN...Najbolje pred neku kisu!Koliko puta prihranjujete kukuruz posle setve ako je data urea predsetveno?
Do koliko listova ima smisla ici sa rasturivacem a pri tome ne ostetiti biljke kukuruza? Dopozitore kod nas vise apsolutno niko nekoristi!
Sta vam se najbolje pokazalo folijarno?
sta je bolje sto sam razbacao map 150 kila po ha? il sto cu bacim u sejalicu?