Koje djubrivo i u kojoj kolicini koristite u kukuruzu?

Bacio sam KAN 300 kg po ha pre 10 dana ali zbog kise nisam mogo sejati,sutra pocinjem da li ce dejstvo KANA biti smanjeno jer sam ga bacio ranije,laicki da se izrazim da li ce da propadne ili da ispari azot,ili nema veze.

Ja sam NPK 3X15 i Ureu bacio 11-12.03 zajedno i zatvorio brazdu,drugi prohod pre 2 nedelje i setva pre 4-5 dana, pa ne brinem za ispiranje niti bilo sta mada je palo blizu 100 litara po m2...

Jel dovoljno 300kg NPK 3x15 + 250kg KAN-a kasnije za prihranu po hektaru kukuruza?Koja je gornja i donja granica gnjojenja za solidnu zemlju(nije najbolja al svakako nije losa zemlja)?

Poslednja izmena:
Ja sam prosle godine bacio djubre prilikom spartanja medju vrste i imao sam super kukuruz,bacio sam po 100 kg na lanac
Drugar koji je bacio pre spremiranja je imao losiji kukuruz iako je sve identicno (prskanje,hibrid),a ove godine isto prilikom spartanja cu baciti
Malo pre sam pricao sa jednom osobom koja kaze da ce sad bacati djubre sa ciklonom,ja mu rekao da to ne radi,da bolje baci prilikom spartanja jer ce zagrnuti djubre a ta osoba kaze da je bolje sa ciklonom,haha

Ja sam kupio dodatak za spuštanje đubriva u redove za megametalov rasipač.Iću sa oko 100 kg /ha SAN ili AN-a.

Ljudi sta je bolje da se prvo spremira pa se baci djubre pa se opet spremira ili da se prvo baci djubre pa onda spremira?pozdrav

Znaci ako nije lepo oranje tj ravno onda da spremiram pa bacam djubrivo pa opet spremiram a ako je lepo oranje bacim djubre pa spremiram,hvala na odgovoru

Moji novosadski iznikli super.
Sijani su na 25cm.
Kakva bi im sada gnojidba odgovarala kanom?
I kada ici u prvu prihranu?

Mislim koja količina KAN-a?
čitao sam na nekom forumu, ne mogu se sjetit de da i to na koliko su sijani utječe na gnojidbu tj, prihranu jel.

Nazad
Vrh