mladen87
Član
danas bacena ureja za kukururuz,oko 160kg po jutru,sutra priprema.....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Šta ćeš.. ne može i jare i pare. Znam da je za kukuruz ureja bolji izbor ali bi mojoj zemlji Kan trebalo više da odgovara. Inace koliko sam primetio samo još jedan ili dva člana će ići sa Kanom predsetveno..pa valjda će i nama ti kuruzi pristojno roditi....al i kraće drži...
KAN 27%E, pazi sada ovo: Potreban broj dana prelaska pojedinih oblika azota iz mineralnih đubriva, u oblik koji najlakše koriste biljke a to je nitrat (NO3) koji je u KANU 100%, u AN-u 50% a u urei ga nema dok je u UAN-u 25%. Ovo malo pogledaš, pročitaš, porazmisliš i primeniš azotno min. đubrivo. Gariša
[TABLE="width: 499"]
[TR]
[TD]Mineralno hranivo[/TD]
[TD]broj dana do amonijum oblika NH4[/TD]
[TD]broj dana do nitratnog oblika NO3[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Amonijum sulfat, 10-34-0, MAP, DAP[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]7 do 14 dana[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]UREA[/TD]
[TD]2 do 4 dana[/TD]
[TD]10 do 18 dana[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]AN – amonijum nitrat[/TD]
[TD]25% je amonijum oblik[/TD]
[TD]25% za 7do 14 dana
25% je nitratni oblik[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]UAN – Urea Amonijum Nitrat (tečno)[/TD]
[TD]50% iz uree za 2 do 4 dana
25% je amonijum oblik[/TD]
[TD]50% za 10 do 18 dana
25% za 7 do 14 dana
25% je nitratni oblik[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
ja sam do sada uvek bacao 3*16 rusko u sejalicu 250kg/ha i 250kg/ha ana u spartac kad kukuruz ima 5-10pera kad prodje dejstvo prskanja. Tako radi 99posto ljudi kod nas. Mi za drugo ne znamo. A prinosi su nam skroz ok. Pozdrav svima...
---------- Poruka napisana u 22:13 ---------- Prethodna poruka je at 22:09 ----------
A spremanje zemlje za setvu 10-15 dana pre setve nikada vise necu uraditi. Ako planiram sutra da sejem, danas spremam i to je to. Kad se na ovakvo vreme otvoti oranje i ceka tu nicanja nema.
ljudi moji mi se deru, da sam mlogo djubre bacio kad sam sejao kukuruz. u redu i islo djubre.bacio sam. u 1 ha i 55 ari ,ovako 5 dzaka ureju.i posle sam 5 dzaka 3 15 tice. ijos jedan dzak ureju sam razbacao.dali je to mlogo?u pitanju je mehanicka sejalica.pise u knjizi kako sam ja sejao da na 100 metra ka otvoris skalu skroz.baca 470 grama djubriva.