savato
Član
Jutros stigla Azohemova 15-ica,sveza,lepo granulisana kao i prosle godine.Njihov sofer kaze pravo iz proizvodnje,danas ce vec nesto biti u zemlji...Cena 33din/kg
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
bacao sam pre neki dan ovo djubrivo,granulacija dobra,nema grudvi ali prasina 30 metara iz mene.. takodje sam bacao i rumunsku ureju,jako jako sitna,slabo "leti",takodje bilo prasine ali ne kao kod vukovarske 3x15...jedno pitanje moj brat je kupio Italijansko đubrivo 3x15 koje se pakuje u Vukovaru inače je pakovanje po 25 kg znate li nešto o tom đubrivu ovo bi trebalo da je poznato forumašima iz Hrvatske i Bosne
Zasto da popravim,kad je ta cena?! 33.000 din. tona ove 15-ice...Поправи цену.
Nece ti nish faliti da se vratis par stranica unazad,nemojte stalno ocekivati odgovore na tacni!Koliko dana pre setve bi bilo najbolje razbaciti Ureju? ..iza toga cu proci spremacem naravno, a ovih dana planiram da zatvorim vlagu i malo poravnam oranje drljacom. Imam i dilemu da li bi bilo bolje baciti Kan jer mi je zemlja umereno kisela 5,6 ali bi rekao da joj nish nece faliti ni sa Urejom s'obzirom da nije jako kisela.
Evo da ti odgovorim da nemoras listani u rikverc, ureu mozes da bacis odmah pre zatvaranje brazde neces nista pogresiti a mozes i pre spremanja, dođe na istoKoliko dana pre setve bi bilo najbolje razbaciti Ureju? ..iza toga cu proci spremacem naravno, a ovih dana planiram da zatvorim vlagu i malo poravnam oranje drljacom. Imam i dilemu da li bi bilo bolje baciti Kan jer mi je zemlja umereno kisela 5,6 ali bi rekao da joj nish nece faliti ni sa Urejom s'obzirom da nije jako kisela.
Ja se bash mislio da krenem u isti posao , ali izgleda da cu sacekati josh koji dan..5,6Danas rastureno 120-130 kg ureje po jutru sutra pripremamo i ostavljamo do setve.
Pa i kod nas bio plan 150 al nemožeš podesiti rasipač pa da si bog. Na jednoj njivi sam uspeo da rasturim 150kg/kj na drugoj je jesenas djubreno stajnjakom , a jedan deo je jače nadjubren drugi slabije , tu smo malo kombinovali na delu koji je slabije djubren rastureno je 150 kg/kj a na delu koji je jače djubren rastureno 100-110 kg . U proseku oko 130 kg/kj.Ako Bog da mi krećemo u ponedeljak da razbacimo ureju, planirana količina 150kg/kj i odmah priprema