Koje djubrivo i u kojoj kolicini koristite u kukuruzu?

Jutros stigla Azohemova 15-ica,sveza,lepo granulisana kao i prosle godine.Njihov sofer kaze pravo iz proizvodnje,danas ce vec nesto biti u zemlji...Cena 33din/kg

jedno pitanje moj brat je kupio Italijansko đubrivo 3x15 koje se pakuje u Vukovaru inače je pakovanje po 25 kg znate li nešto o tom đubrivu ovo bi trebalo da je poznato forumašima iz Hrvatske i Bosne
bacao sam pre neki dan ovo djubrivo,granulacija dobra,nema grudvi ali prasina 30 metara iz mene.. takodje sam bacao i rumunsku ureju,jako jako sitna,slabo "leti",takodje bilo prasine ali ne kao kod vukovarske 3x15...

Ti si još dobar imam nekolko prijatelja koji rade državnu zemlju i nezaoravaju vještak zato što neznaju dal će sijati ono što su uzorali . Tolko su zakoni o zakupu jasni da nije jednom bilo neugodnih iznenadjenja , a niko tu nema ugovor.

Dobra je kombinacija (možda 35 plus još bolje više P) , al ako oćeš da se razočaraš uzmi digitron i vagu .
Ako baciš 100kg na ha , i idealno izmješaš na recimo 10cm dubine to je 1000m3 zemlje, izračunaj težinu jednog zrna , pa možeš doći do toga kolko će biti zrno od zrna udaljeno i koje su šanse da ga korjen upeca.Zato je možda bolje redovno kvalitetno djubriti , npr zaoravati , da se nadoknadi što je usjev izvukao , i održavati zemlju u kondiciji , nego očekivati baš neki bingo od ovog sad djubrenja za sledeći usjev . Eurofertil startno u trake ili manje količine nekako uz zrno to je već drugo.

Koliko dana pre setve bi bilo najbolje razbaciti Ureju? ..iza toga cu proci spremacem naravno, a ovih dana planiram da zatvorim vlagu i malo poravnam oranje drljacom. Imam i dilemu da li bi bilo bolje baciti Kan jer mi je zemlja umereno kisela 5,6 ali bi rekao da joj nish nece faliti ni sa Urejom s'obzirom da nije jako kisela.

Koliko dana pre setve bi bilo najbolje razbaciti Ureju? ..iza toga cu proci spremacem naravno, a ovih dana planiram da zatvorim vlagu i malo poravnam oranje drljacom. Imam i dilemu da li bi bilo bolje baciti Kan jer mi je zemlja umereno kisela 5,6 ali bi rekao da joj nish nece faliti ni sa Urejom s'obzirom da nije jako kisela.
Nece ti nish faliti da se vratis par stranica unazad,nemojte stalno ocekivati odgovore na tacni!

Evo da ti odgovorim da nemoras listani u rikverc, ureu mozes da bacis odmah pre zatvaranje brazde neces nista pogresiti a mozes i pre spremanja, dođe na isto

Ako Bog da mi krećemo u ponedeljak da razbacimo ureju, planirana količina 150kg/kj i odmah priprema

Ako Bog da mi krećemo u ponedeljak da razbacimo ureju, planirana količina 150kg/kj i odmah priprema
Pa i kod nas bio plan 150 al nemožeš podesiti rasipač pa da si bog. Na jednoj njivi sam uspeo da rasturim 150kg/kj na drugoj je jesenas djubreno stajnjakom , a jedan deo je jače nadjubren drugi slabije , tu smo malo kombinovali na delu koji je slabije djubren rastureno je 150 kg/kj a na delu koji je jače djubren rastureno 100-110 kg . U proseku oko 130 kg/kj.

Rosi
Plan je da se poseje čim se temperatura zemljišta ustali na minimum 8 stepeni celzijusovih.

I ja sam razmisljao o bacanju uree i spremanju zbog vlage posto je prilicno suvo,a ako ne bude kise kao sto ce verovatno biti,bojim se da posle nece dobro nici,inace zatvorio sam oranje pre 2 nedelje. Sta mislite o tome?

Nazad
Vrh