Ako rknes u tank ponesi i dobar komad zice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druže moj dobri i pošteni, ja ti ovo govorim iz teorije i prakse. Teorija je utvrdjena nekim zakonima i ogledima, a zakoni se teško menjaju (primer: Njutnov zakon, jabuka uvek padne na zemlju). Godinama već radimo rasturanje uree pred setvu,( oko 10 dana pred setvu ). Prosle godine je bila poprilična suša u mom kraju , kukuruz je izdržao, posle mesec dana suše je tek bio počeo malo da uvrće listove, prinosi su bili dobri. Prosek je bio 9 t/ha . Treba napomenuti da ne igra samo azot ulogu u suši, ishrana mora biti balansirana da bi biljka trošila što manje vode. Pretprošle godine je primenjeno na jednoj parceli 100 kg po jutru uree u špartanju (Florencija sejana na 18,5 u redovnoj setvi) , vegetacija se produžila podosta i vlaga je bila dosta veća nego na drugim parcelama. Inače ta parcela jeste najlošija a poteglo je 10,5 t/ ha , i verujem da je to zbog sklopa koji je bio izvanredan. Klipovi nisu bili veliki....ali curi!@Dragan18
Druže, ta teorija što ti pišeš je, verujem, potpuno u redu. Meni je praksa pokazala da kukurz izdrži i najveću sušu sa zadovoljavajućim prinosom i nikad se ne desi da popada zog loše razvijenog korenovog sistema.
Daj malo, pored te silne teorije iz knjiga, iznesi malo tvog ličnog praktičnog saznanja. Verujem da će to biti odličan spoj: teorija+praksa.
Druže moj dobri i pošteni, ja ti ovo govorim iz teorije i prakse. Teorija je utvrdjena nekim zakonima i ogledima, a zakoni se teško menjaju (primer: Njutnov zakon, jabuka uvek padne na zemlju). Godinama već radimo rasturanje uree pred setvu,( oko 10 dana pred setvu ). Prosle godine je bila poprilična suša u mom kraju , kukuruz je izdržao, posle mesec dana suše je tek bio počeo malo da uvrće listove, prinosi su bili dobri. Prosek je bio 9 t/ha . Treba napomenuti da ne igra samo azot ulogu u suši, ishrana mora biti balansirana da bi biljka trošila što manje vode. Pretprošle godine je primenjeno na jednoj parceli 100 kg po jutru uree u špartanju (Florencija sejana na 18,5 u redovnoj setvi) , vegetacija se produžila podosta i vlaga je bila dosta veća nego na drugim parcelama. Inače ta parcela jeste najlošija a poteglo je 10,5 t/ ha , i verujem da je to zbog sklopa koji je bio izvanredan. Klipovi nisu bili veliki....ali curi!