slobapatrola
Član
nosioc prinosa kod kukuruza je azot.dajte mu 200kg cistog azota po ha i ne bojte se.a npk ako niste zaorali ili ne bacajte ili vrlo malo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jednostavno je vama u vojvodini , mi da bi imali istu osnovu kao vi , treba da prvo uložimo u Kalijum, kreč, a čak i stajnjak ,drenažu i navodnjavanje.nosioc prinosa kod kukuruza je azot.dajte mu 200kg cistog azota po ha i ne bojte se.a npk ako niste zaorali ili ne bacajte ili vrlo malo...
Prosle godine na par parcela gde nisam u jesen stigao bacati NPK cinio sam to u prolece. Kolicina je bila od 150 kg. 3x16 ruski i 100 kg AN po 1kj. sve to pod setvospremac. Rezultati su bili odlicni mada na nekim parcelama imao sam bacen u jesen NPK a An sam bacao kad je kukuruz bio u 5-6 listova dan pre neke kise i takodje je rod bio odlican.Imam jedno pitanje,da li je neko bacao 150 kg 15:15:15 i 100 kg Sana po lancu, pod spremac za kukuruz,kako se to pokazalo,hteo bih ove godine da probam?Hvala na odgovorima...
Ja svake godine u martu bacim po 300kg na ha 3*15 rasturivacem i onda nedelju dana pre setve jos 300 kg KANa na ha rasturivacem,i to mu je to sto se tice djubriva,Bacao sam kan i kad je kukurz 5-7 listova spartacem i nisam video neku razliku samo vise posla.
Peet
Nije mi jasno kako rasturivacem bacas djubrivo kad kukuruz ima 5-6 listova?Ako sam ja dobro razumeo sta je rasturivac?