Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
imam problem na toj njivi,strnjika je,balirana je slama i ugazena je,toliko je tvrdo da nece plug uopste u zemlju!kao po betonu da ga vucem!a tanjiracu nemam da zatanjiram!imam jos jednu neuzoranu njivu,isto strnjika pa sam isao pre nego sto sam bacio djubrivo da probam dal moze da se ore,da ne napravim istu gresku!@mladen,
Pravilno bi bilo da djubrivo cim bacis, i da ga uneses u zemlju. Ostajanjem na povrsini dolazi do odredjenih gubitaka, pre svega azota.
U pravu si,ali plodno je upravo iz razloga sto godinama dobija optimalnu kolicinu djubriva,sto stajskog-sto vestackog...U ovoj izrazito susnoj godini,prosek ce biti blizu 6,5 t po k.j a da je bilo kise verovatno bi islo i do 7-7,5.Nisi video razliku zato sto ti je zemljiste plodno, inace bi i te kako bi video razliku
Onda bi mogli i da bacate ureu u jesen.kod nas niko ne zaorava NPK,svi bacaju predsetveno...
jedan iz sela kome berem kukuruz je pre nekoliko godina u jesen zaorao ali sledeće godine se ponovo vratio na predsetveno...