Kastracija svinja

dkocic

Član
Učlanjen(a)
15 Feb 2010
Poruka
117
Lokacija
Beograd
Juce smo imali posla sa rvanjem nerasta od 270-290 kg, pietren-joksir iskocile vene na stomaku deblje od prsta ko bi bio spreman da se upusti u stojenje osim pravih veterinara ovo kazem jer su kod mene strojili mnogi. Ja licno ne zalim platiti struci koja ima znanje i iskustvo a mora imati i srce da se upusti u rvanje iako on ne redi ni sacim osim skalpera i konca. Prosle godine sam strojio nerasta preko 320-330 kila a kazu i vise nas je bilo 5 ozbiljnih da ga oborimo a jajca su bila nesto manje od kilo po komadu. Pozdravljam veterinare koji rade svoj posao. Vepar danas popodne jede i veseo nije skupo. Ako ugine prase od 2kg sto smo zeznuli nikom nista a ovakav komad od 300 kg mnogo je za zezanje.
 

casper

Član
Učlanjen(a)
26 Jan 2010
Poruka
50
i vepar ima jajnike i krmača oboje se štroji a ne čistiš pa ne abortira krmača kod abortusa se to zove čistim a ovo se štroji povadi jajnike i kraj i čovek je u pravu i ja znamd a se tako proseče sa strane i povadi jajnike :ideja:
 

Nikola.KV

Član
Učlanjen(a)
30 Jan 2010
Poruka
2.746
Lokacija
Kraljevo
Danas Kurta obezmudjen,dosao vet i obavio posao. Ima oko 140-150 kg,nije se cuo kad ga je pociscao,neverovatno.
 

francuz

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
12 Jan 2010
Poruka
1.565
Lokacija
Donji Krnjin, Leposavic, KiM, Srbija
evo naseg rada komsija sa desne, prijatelj sa leve strane , ja slikam a stric se dere:"pusti ta govna iz ruke i drzi konopac!"
a da, i da ne zaboravim, covek koji pocisca veprove, tog dana 2 velika, 15-ak 50-60 kg i 7-8 od 25-30 kg, Vet.tehnicar Vlado alias Patak.
 

Nikola.KV

Član
Učlanjen(a)
30 Jan 2010
Poruka
2.746
Lokacija
Kraljevo
"Moj" veterinar kad stroji daje anesteziju,opali ga dlanom po jaj..a da meni bude lose,a kamoli njemu.Posle toga miran ko buba.
 

markob

Član
Učlanjen(a)
4 Dec 2009
Poruka
66
Lokacija
vinkovci
zato mi još nećemo u EU (ili već i zemljopisno jesmo,o.p.),tko ima nerasta taj to jednom mora učiniti...jesenas kod kolege štrojili(kastrirali),majstor okoloselski domaći štrojač rezultat nerast sutradan normalno jede, drugi dan kod mene veterinar, injekcije p.m(pip) na finjaka ovako,onako nerast poslije 2 tjedna (na rubu iznemoglosti) počne jesti kako treba....pa ti vidi...jeli do majstora ili veterinara haha.... ps.nemam uopće ništa protiv veterinara, dapače cijenim ih i poštujem,jedino im cijene nikako ne poštujem...
 

francuz

Prijatelj Foruma
Učlanjen(a)
12 Jan 2010
Poruka
1.565
Lokacija
Donji Krnjin, Leposavic, KiM, Srbija
nju-viliđ je napisao(la):
Definitivno nehuman nacin.
Medutim u svijetu se manje od 15% prasadi kastrira uz anesteziju.
Pa ljudi, što koljete svinje, i klanje je nehumano, ajde da ne seremo više...... :udri:
Kome je nehumano neka jede meso od nekastriranih veprova,..., ako može da trpi miris/smrad tog mesa :haha: :haha:
 
Vrh