Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako reaguje krmaca, posto budu onako krvavi ?. Ja dosad strojio posle zalucivanja, a logicno je da je prekticnije dok su manji.inace ja kastriram 6,7 dan zivota i milina Bozija,brzo zarastu,laki za drzanje.
Kazes ne pada ti na pamet da ih strojis. Zasto? Znas kakve ste muke sad imali, a kad ga tovis neustrojenog posle neke kilaze stagnira sa rastom. To u vreme kad vec moze da skace, a moze da bude i agresivan.Eto i to pregrmeh!Danas je peti dan od strojenja.Sve je proteklo u najboljem redu.Kazu da je nerast tesak oko 200 kg.Petoro ljudi ga je jedva drzalo.Kaze veterinar da drcnijeg vepra nije video.Nije se dao do poslednjeg poteza.Rekao mi je da moze da se desi da otekne pozadi ali da najverovatnije nece jer je jak i otporan i tako je i bilo.Super protice oporavak.Odmah je ustao uvece da malo jede,ali je bio na dijeti i bez slame prvih 24h a posle je dobio malo veci obrok i slamu.Naplatili su 2000 dinara njih dvojica.Ko je doktor a ko tehnicar nemam pojma,nije ni bitno.Vazno je da je proslo i da ce za Bozic biti lepog pecenja!p.s.Nismo ga ustrojili na vreme,zidali smo nesto kad je pocela jesen i tako nam je promaklo strojenje a sad je bilo krajnje vreme.
- - - - - - - - - -
Sada imam 10 praseta,sest muskih i cetiri zenska imaju po dvadesetak kila ali ne pada mi na pamet da ih strojim.Osam komada ide na prodaju a dva cu ostaviti.Zensko za priplod,musko za sledecu zimu.
Meni se cini da je dosta dugotrajan i skup proces svake godine zapatiti novu krmacu, ako se dobro prasi zasto ne ostavite jos za koji put?Jos dvadeset dana idu na prodaju.Jedno musko koje ostane ustrojicu,zensko ostaje za jedno prasenje.Oprasi u septembru,ocuvam do Bozica,prodam pasice i krmacu,ostavim dva pa tako u krug.Nemam svoju hranu,sve kupujem pa ne mogu mnogo da ostavljam.Imam srece s krmacama,bas bih volela da drzim farmu prasica ali ne usudjujem se na takav potez.
Seci. Posle muke, a moguci i problemi.Imam musko prase tezine oko 35 kg, hranim ga samo koncetratom, planiram da ga hranim jos 2,5-3 meseca, posto tad jos uvek nece biti polno zreo da li ima potrebe sad za strojenjem ili nema?