Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Niste me razumeli. Kad je jedno-dva kipovanja do pune prikolice onda se tako zgadja da se kipuje pred leniju ili na samoj leniji. Imam rabote sa tim jer sa 539 vucem predimenzionisane prikolice i terete, pa moram da razmisljam kada ce se kipovati ili ako je jako rizicno onda kipujemo na kraju na leniji. Kad je tvrda podloga nije je problem vuci, ali kad je mekano onda treba vestine.

Jbg. pa moze se udesiti da se ne mota u njivi kad je vise od pola puna, al ko ima malo dvoriste ne betonirano ne treba kupovati. takva dvorista i prazna rilja, a rikverc je tek prica za sebe.
Kad bi imala ove stranice sto falu, ne bi presla 17-18t ako je 7,2m a deluje mi da je 6,2m

pre neki dan moj komsija uzeo prikolicu valjda oko 9 tona ili 10 neznam tacno trosovinka u dobrom je stanju on ce je srediti vuce je imt 5136 tako mi je reko mozda budem sliko za neki dan

Naravno da moze do lenije da se ode i onda nema problema. Opasno je okretanje po njivi gde svaki tocak ide po novom tragu.

Stvarno mi nije jasno sto bi neko okretao po njivu polu punu ili punu prikolicu.
Ja lepo dodjem do njive i okrenem prazne prikolice gde hocu i parkiram ih na na put ili uvratine(gde je ugazeno), tamo se napune i onda do mesta kipovanja nema silazenja sa tvrdog puta.

Jesenas kada sam skidao suncokret drugar je vukao dve vagonke sa novim maseyom od 160ks,jedna je bila dupke puna a druga pola,igrom slucaja morali smo se okrenuti u ugareno zito,razor je bio na sredini i prva je prosla a druga nikako,poceo se ukopavati tako da smo morali da otkacimo jednu po jednu....tako da okretanje nije bas preporucljivo pa makar bio i jaci traktor.

Nije tajna oko 250e.Moze svakom ako imas sve papire.Saglasnost od firme,Potvrda od nekog pravnog lica koji je izvrsio prepravke na vozilu.......

- - - - - - - - - -

Napokon stiglo u ponedeljak mozda i registrujem:osmeh:
2014-03-08-090805.jpg
.......

Poslednja izmena:
Zna li neko gde se mogu naci polovne kamionske cerade, mogu i blago pocepane, trebaju mi za drugu namenu?

Video sam tvoju u oglasima i potpuno bi mi odgovarala kako prkolica tako i cena..Problem mi je da je dovezem.Troosovinki ima koliko hoćeš ali ja nemam traktor za takvu igranku.Na krajuako ne nađem neku dvoosovinku uzećemo sa tri osovine pa polako.Punićemo je na putu ili liniji i gotovo.

Nazad
Vrh