Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

To nije problem.Ovde jednoj ekipi kombajnera kamiondžija navozi prikolicu kada se kipuje.Oni stanu sa kombajnima a prevoznik namešta prikolicu i kamion. :haha: Sve je do majstora(kombajnera).Dok smo imali 141 imao je kratku lulu za kipovanje i nije bilo prikolice u koju nije moglo da se kipuje jedino nije moglo u kade kojima nisu mogli da se izduvaju jastuci i spuste se niže.

Ova nosi skoro kao 2 zmajevke,
slika sa danasnje akcije
ot2kip.jpg

Zakonom nije određeno dali jedna,dve ili više prikolica,ali od klina u poteznici vučnog do kraja priključnog vozila mora biti bar milimetar manje od 12m,jer je dužina od 12m već nepropisna

Da prevedem,i tri špeditera prelaze 12m

Poslednja izmena:
Ja sam jesenas vidjao da Almexovi vuku po dve kamionke, utvine kiperke, one manje od 6,2 metara valjda ili jos manjih ako ima, registrovane na zelene tablice! Kukuruz su nosili, traktori Claas naravno!!

Moze se videt i dve kamionske 7.2m sanduk,vuku ljudi e sad niko ne kaze da je to dozvoljeno ili ne,neke ni fapovi kamioni ne mogu obici a vuku i skoro 40t traktorom.

Koliko se ja secam dozvoljena duzina vucnog voza(kamion+prikolica) je 18m.Dozvoljena duzina slepe(poluprikolice)je 12m-12,60cini mi se.
A dozvoljena duzina kamion+poluprikolica je 15m.Mozda su sad dozvoljene duzinemalo pomerene ali to je otprilike to,odavno ne vozim kamione.
Ah da vozio sam i duze od 18m,samo su takvi imali crvene tablice.Tako da sa dve kamionke+traktor sigurno mozete ucestvovati u saobracaju.

Pricao mi jedan prijatelj kada je atestirao prikolicu imala je ceradu i morao je da ju skine jer su mu tako trazili ti sto su dosli da atestiraje,jos ja se cudio sto je skidao ceradu bzv kad je to dobra stvarkad ono morao,jel imo ko slican problem?

Nazad
Vrh