Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Za 2000 evra je kupljena kod mene u selu aluminijuska prikolica ,dve osovine,dupli točkovi,vazdušna instalacija,obe rinfuz strane,rol cerada,kiper.Prikolica je 6,6m i verujte da je kao nova.Vučena je sa kamionom.Nije na zelene table ali kod nas policija po tom pitanju nikom ne pravi problem.

Drugar je kupio za 1000 eura,sa cerodom-aluminium stranice,radio joj patos stavio lim 2 mm,malo pur pene i samo tera.

Diklofen,Srdjan7 to je povoljno! Kod nas moras izdvojiti 2000 za kriptu bez cerade,rinfuze a papiri Bog zna....

A stvarno su kod nas najskuplje kamionske prikolice,mada to je u zadnji par godina tako,prije su se svi ismejavali sa nam koji smo ih imali i isle su buzasto 1000e si mogo nac kamionsku,a sad svi kupuju pa je i cena otisla.nije retko da zna bit pojedinac sa 5-6 komada u dvoristu.

Mene je moja na zelene table izašla 1.100 eura.Nema ciradu,gume solidne,nov limeni patos,stranice nisu trule sve u svemu dosta solidna,služi nas odlično.

Kada si je registrovao i kakva je sad procedura?kod nas vecito nesto zakeraju,a znam ljude koji su u okolnim opstinama dobijali na"lepe oci"sve funkcionise od kocnica do instalacije,original stranice,utegnute,ofarbane.

Srđane registrovao sam je na zelenu tablu pre od prilike 2.5 godine.Imao sam problema sa ovima iz SUP-a jer nisu hteli da mi izdaju uput na atest.Po njihovom sam morao da skinem pomoćne listove na gibnjevima,prepravim kočnice sa dvokružnog na jednokružni sistem,da skinem udvojene točkove i namestim solo,da skinem povišenja stranica.Čovek iz AMSS je rekao da ne diram ništa jer onda neću proći.To mi je bio velik problem ovi kažu ovako on onako a vreme prolazi.Onda sam nekako uspeo da dobijem uput iz SUP-a i ljudi su došli kod mene kući da slikaju prikolicu.Slikali su je sa svih strana prvo brojeve šasije i pločicu pa od gibnjeva do stranica,točkova,signalizacije,katadioptera,rude pa do traktora za koji je bila zakačena i prikopčana dva creva za kočnice.Sve to je trajalo nekih 10-ak minuta i otišli su.Sutradan sam zvao u AMSS CMV da mi sekretarica izdiktira broj žiro računa na koji sam uplatio 4.700 dinara i uplatnicu poslao faksom.Za par dana poštom na kućnu adresu su mi stigli svi papiri sa kojima sam otišao na tehnički i tamo platio još 5.900 dinara za registraciju i to je to.

Pre nedelju dana je moj prijatelj radio platio je atest 13000din i 7000 din registraciju,ali za detalje ga nisam pitao.

Jel ti vazdušni jastuci mogu da prođu u poljoprivredi, mislim da se registruje na zelene tablice?

može ali ima neki fazon tu,meni je u opciji bila povoljno jastučarka jer sam imao dobrog kupca za moju
ali čovek koji je prodavao je rekao da ako hoću za traktor da ne može jer je probano,
u detalje nisam zalazio jer je i njemu bilo u cilju da proda pa nisam video razlog da laže...

Nazad
Vrh