Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Po mokrom ja svakako ne mogu izaci na beton jer bi moro cistiti blato sa puta onda.

Ne slušaj svakoga . Imam ja obe . Dupli točkovi zakon. Nikakve brige nemaš . Uhvati bankinu ne sekiraj se hoćeli propasti u kanal . Pukla guma ti ideš dalje. Kad je meko manje propada itd . Samo kad je blato nemoj ici u njivu ali tada nemos i sa onom. Meni preklane dupla prodje preko parcele a singl propade. Radilo se da se predje preko strnika koji je bio mekan ali ne toliko da je blato . Znači možeš autom ici a da ne uprljas gume .Ova dupla je isla i tonula oko 5 - 6 cm i traktor je nekako izvukao . Medjutim kada je naisla ova pcela je da tone sve vise i vise i kada je traktor poceo dobro da načinje tlo ripnama tu je bio kraj price. Samo kada trebas vuci praznu a da je bas kalamoca i blato onda dupla pravi probleme u smislu da zatvori tockove i počne da valja blato široko i eto problema a singlica će ići posto ima uzi gaz.

a matora jeste ali ako je isla za kamionom ne verujem da je krs,ima i za 3000e ali manje i sa losim stranicama i gumama,a opet za nesto dobro treba 5000e.
A sto se tice dupli tockova to me ne brine,kao sto sma i pisao vec imam i znam sta je.
a ova sto je ljuboslav postavio je super prikolica bar sa slike steta sto nije kiper.

evo i ove su super prikolice samo je i cena prava :
http://www.mojauto.rs/polovna-prikolice/837017_Ostalo_utva-kiper_1991_god

Razlog je sigurno cena, jer takve prikolice neofarbane idu skoro obe za tu cenu. Pre 4 godine kada sam ja tražio kamionku, ovako sličnu prikolicu, znači Utva nosivosti 14 tona ful ispravna (jedino nije bila ovako sveže ofarbana) je bila 2500€. Meni nije odgovarala zbog svoje težine, preko 6 tona.

A kod nas "sedmica" stuca i stenje sa 120 meteri u dvije prikolice i jedva je to kolega odvuko na silos... Preznojio se sav i to je bilo samo jednom i nikad vise... Sedmica ko tvoja Maticu...

Blazena ravnica ;)

Stenje i ovaj ali nema popuštanja.Celu prošlogodišnju sezonu je odvukao bez prednje vuče jer mu nije bila u funkciji.Malo je nezgodno bilo na prijemnom mestu kada uleti u deo pre vage koji je samo nasut šljunkom ali dobar zalet i još bolji šofer i prolazi.Komšiji dajem prikolicu u žetvi,on je vuče sa 560 samo skinemo nadgradnju da ne stane više od 14 tona.

Ravno, nigde brda sve je ravno, ravno vam je sve.... :ppozdrav: Malo rime iz Zvonkove pesme :osmeh:

Kod mene je za 577 Zmajevka puna kapa, i sa njom često stenje.

I ovaj je bez prednje... ko da sam znao ;)

Da ovdje netko samo zakopca kamionku za traktor koji nema BAR 100ks rekli bi da je lud... s 549 sam vukao praznu kamionku u susjedno selo, sve ravnica i mogu ti reci da je bilo strasno iskustvo... ovdje se s kamionkama bakcu traktori od 120- 130ks i vise...

Sreća je jer nam je najveće brdo bundeva inače ne bi mogao toliko tovariti u prikolicu.Evo i ovaj dečkonja vuče istu prikolicu ali u malo lakšim tovarima.
19072011491.jpg

Nazad
Vrh