Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Tesla moj 577 vuče takvu istu sa nadogradnjom 2 vagona okruglo bez problema.Samo gas.
Pa ja sam te godine i kupio kamionku, pa jako dobro znam šta 577 DV može, a šta NEMOŽE. Ova moja ima 4250 kg, trostrana kipa, alu stranice, balonke gume, parabolik gibnjevi... nosi 16 tona i sedmica leti po suvom sa njom, ali zato blato ako mogu zaobilazim. Nije da nemože kroz mekšu njivu, ali nejdem ako nemoram. A imao sam prilike da vidim kako idu dupli točkovi po blatu, zato sam i odustao od te varijante.

Bar ne sa kamionkom :osmeh:.
Evo našao sam sliku od jesenas
101020111190.jpg

A jok, nego ga pripališ po gasu i nesilaziš sa lenje, a kada izađeš na safalt nesklanjaš se nikome!

---------- Poruka napisana u 00:50 ---------- Prethodna poruka je at 00:46 ----------

Ovo zadnje iz ličnog iskusva, tako sam prvi put zaglavio sa njom, od ukupno 3 puta za ovih 4 godine, s tim da ova zadnja dva puta i nisam ja zaglavio nego moj otac, inače stručnjak za te stvari :haha:.

Da se razumijemo, prva prikolica od ove dvije sto je kolega vukao je bila jednoosovinka koja je jos dodatno stiskala traktor... dvije dvoosovinke ovdje vuku samo u kombinatu U privatnoj reziji rijetko tko...

A da li neko zna dal je to kod nas "izvodljivo" ili da li se sme sa dolly-jem vuci slepersku prikolicu ? (mislim zbog dozvole i poena..)

I da li se sme vuci dve takve prikolice kao sto ima clan tesla (gore na slici). Pitam zbog duzine, posto mi izgleda nekako kao one Technostroj prikolice (mozda su oni malo kraci) ?

Kod nas kad je žetva policija je tolerantna , imam samo ovu sliku , inače sam jednom vuko još na ovo jednu kamionku al neznam šta je sa slikom .

Inače van sezone ne praštaju , a u brdo nebi ni prazan , jednostavno nisam iskusan i plašim se brda . Imo sam ponudu u zakup 4 ha , blaga strana , a vlasnik traži da se radi bočno , ne uzbrdo , i da mi nije 10km daleko nebi uzeo :sjasi:.
2wck02q.jpg

Ovako su kod nas napravili dolly od stare RABE:

Ovakve dvije vuci, i ne znam bas da bi islo... To mora biti TRAKTORCINA koji ce to pokrenuti a treba to i zaustaviti... kipanje na silosu da ne spominjem...

Bila je prica da je u okolici Vinkovaca (becarina bi mogo bolje znati) da je kod njih neki bajo s velikim JD otvorenim na mjenjacu do nekih 70lm/h vukao od jednom dvije kamionke troosovinke koliko god je brzo traktor mogao vuci, sve dok jednom taj "vlakic" nije izletio s ceste. Cujem da prizor bas i nije bio lijep, no nisam upoznat u detalje...

Ta da. JD 200-ak ks + dvije troosovinke gazi 65-70 km/h. Viđen puno puta u žetvi. Kažu da mu je grunila jedna guma na prikolici i da se "lagano" spustio u jednu njivu. Kod nas ima par njih koji vuku 2 x 3-osovinske kamionke ili dvoosovinsku kamionku + troosovinsku kamionku. Na ravnom moš šta oš, al u brdo se neide sa takvim kombinacijama. Par sezona je kod nas jedan veći gazda sa IMT-558 (sa sporim dif.) vuko dvije stare (al uredne) kamionke Zmaj sa duplim gumama u koje stane debelo preko 200 m žita koje inače vuče sa starim Steyr-ima 1090 i 1100. Taj 558 je bilo stvarno čudno za vidit kako se bori sa tim prikolicama, al ipak ide. Kasnije sam čuo da je na traktoru nakon skoro svake sezone mjenjana vučna lamela.

Jel zna neko da ima da se kupi taj prikljucak kao 5 tocak(a da ne kosta previse)? to bi bilo extra uzeti i slepersku prikolicu zakaciti i za rolobale dusu dalo :)

Neću kipericu,šta će mi kiperica kad ima svugde kip rampa! Jednostavan ratlog-nismo se venčali,ako prodam,kupiću drugu,pa da imamo šta raditi,malo srediti i tako,da nebude dosadno

Prodate su po 5000e
Auuu,svaka cast ko je platio...pre dve godine kada sam uzeo kiperku mogao sam dve da uzmem za te pare,i jos da mi ostane para,a u ovu sam ulozio oko 150-200 eura,i vuce se kao zmajevka,nov peti tocak je bio stavljen.jedino sto bi ih vadilo je da su bile na zelene table-jesu li?

Nazad
Vrh