Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

kipovanje na vazduh je dobra stvar ako je sistem ispravan,ako je nesto pokvareno bezi od toga jer je veoma skupo za remont!traktor je ne kipuje vec samo duva boce koje se nalaze na njoj a kipuje se rucnim komandama na samoj prikolici!

Ta prikolica je odlicna,samo sto joj je cena velika i zeznut sistem kipanja.
Al' realno sagledano,te su prikolice neunistive.

Može biti da je glupo pitanje ali mi svejedno treba odgovor :osmeh: , da li bi ovakva silos/rinfuz cisterna mogla da se koristi i za vodu?

o8a2jp.jpg

Ne vidim zašto ne bi mogla voda da se skladišti u ovakvim cisternama, jedino je pitanje kako bi se odvijao transport ovakve cisterne napunjene vodom.Cisterne koje se koriste za prevoz tečnosti imaju pregrade unutar cisterne koje služe za ublaživanje bućkanja tečnosti, što je jako opasno u tranportu jer moze izazvati prevrtanje cisterne.Mislim da ovakve cisterne nemaju te pregrade.

Tako je, brašno, cement i sl., sad isplati li se nešto prepravljati zbog fizike i inercije u transportu, da li je dobro zaptivena,... takve stvari me zanimaju. Imaju prilično veću zapreminu od cisterni za vodu a nosivost tu i tamo.

Ne može se to prepraviti te pregrade se u samoj izgradnji cisterne postavljaju, ne znam kako bi se to izvelo naknadno.

Imaju u cisterni pregrade samo su pri vrhu otvori da može da prolazi vazduh jer i cement i brašno ljuljaju u vožnji skoro kao voda, imaju i neke cisterne skroz pregrade tako da nemože iz jedne komore da se pretoči materijal u drugu a i da prođe vazduh, mogla bi da se vuče voda samo bi morala da se napuni skroz do vrha a onda bi bila teška preko 40 tona (neto)
Za vreme inflacije nekoliko naših ljudi je sa cisternama išlo prazno do Crne gore, dole točili naftu u njih, i otuda dovlačili i prodavali.

Još bolja troosovinka bila u komšije i vozo je kamion,prodo je za 3500€,alu stranice oko 1,20 m visine,prikolica boli glava i bila oko 80-og godišta,registrovana i sve ostalo

KAo što kažu izbaciti samo srednju osovinu.Cena je malo jaka pogotovo za vazdušno kipovanje.Nije pouzdan sistem koliko hidrailika i ulje.
Nema potrebe izbacivati srednju osovinu ja imam troosovinku i nema problema vuce je traktor od 130 ks sa 2 vagona robe gde god hocete,sada trenutno u njoj mi stoji kukuruz u zrnu koji sam jesenas ovro i tu je par meseci stavljen je sa 17 posto vlage i stoji bez problema,kada zetrebaju novci samo zakacis i pravac silos u planu mi je jos jedna prikolica bas zbog kukuruza u njih dve stane 4 vagona zrna a mogu se posle cele godine koristiti za druge namene.

---------- Poruka napisana u 17:08 ---------- Prethodna poruka je at 17:06 ----------

Sta mislite o ovoj skalameriji?? koristio bih je pored zetve za transport stajnjaka do njive/mada dosta je matora,al nije neka cena extremna,a mozda bi se dala jos malo spustiti.
http://www.mojauto.rs/polovna-prikolice/865008_BSS_trosovinka-sa-pratecom_1982_god
Sve je u redu samo nevalja sto ima duple tockove to nije za poljoprivredu,tebi trebaju balonke i singl tockovi

Kod mene nije takva zemlja da se lepi za tockove(sem ako nije jaako mokro)ja sa rusom 820 sam vukao gosu 18t zita u njoj,a sa 1025 i po mokrijem,i utvu 12t i zmajevku kamionsku sve to ki vucemo sa rusom a i sa ursusom 902b,nije nikad bilo problema,naravno kada pada kisa ne idem u polje samo detelinu kada treba vuc ali ona nije toliko teska da ne mogu ako i koji tocak se napuni blata,tako da dupli tockovi ne smetaje,u biti kod nas skoro niko nema sa simplim tockovima kamionske svi samo sa duplim.

Ja mislim da mu ne smeta puno sto su dupli tockovi. Oni smetaju kad je blato, a a kad je blato on nju ne moze izvuc tako da vjerovatno nece ic s njom u njivu kad je meko.

Nazad
Vrh