Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Jel vozi neko kamionku na jastucima? Kakav priključak ide za vazduh i jel je razdvojen od kočionog prilljučka?

Sent from my ASUS_Z012D using Tapatalk

Jel vozi neko kamionku na jastucima? Kakav priključak ide za vazduh i jel je razdvojen od kočionog prilljučka?

Ja je vozim,isti je prikljucak za kocnice i za naduvanje jastuka na jedno crevo ide..barem kod mene je tako

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Jel tko prepravljao "obicno" otvaranje stranica na rinfuzno?a da su stranice aluminijske..imam neku prikolicu u vidu,a trebalo bi na rinfuzno preraditi pošto nije ni kiper,ali za zrno i roto bale dusu dala(citaj povoljna).

Dusu dala za zrno?,svaka tebi cast,licno ne bih lopatao rucno iz prikolice pa nzm sta da je,a tek kamionka xd...

Ako ces samo na to da racunas onda nemam sta reci.A i kad kipujem negde gde ima silosa ,uglavnom se kipuje u hangarima,podna skladista,bilo je i sutuacija da kip rampa ne radi.A kod nas u selu samo podna skladista,kakve kip rampe.Sem toga,nikad nisam voleo da mi naginje traktor i prikolicu na kip rampi,neka hvala,ima svoje kipovanje prikolice,i brze i bezbednije.
Nema sta tu da se prica,prikolice koje ne kipuju nisu dzabe skoro duplo jeftinije od kiperki,za bale da,palete,vodu i slicno,ali za neki rinfuz nije.

Ja sam moju Utvu od 15 tona x puta istovarao ručno na ravnom bez kip rampe ili nekog nagiba.U zavisnosti od raspoloženja istovar je trajao najduže sat i po vremena.Jbg, sve je to za ljude.Inače ona mi je prva ljubav što se tiče prvih prikolica koje sam kupio.Nema gde nisam išao sa njom i šta nisam nosio.Nema povoznije prikolice od nje niti premca.Treba neko vreme za naviku jer je široka i dugačka ali kada se jednom savlada nebo je granica za vuču.

Ako ces samo na to da racunas onda nemam sta reci.A i kad kipujem negde gde ima silosa ,uglavnom se kipuje u hangarima,podna skladista,bilo je i sutuacija da kip rampa ne radi.A kod nas u selu samo podna skladista,kakve kip rampe.Sem toga,nikad nisam voleo da mi naginje traktor i prikolicu na kip rampi,neka hvala,ima svoje kipovanje prikolice,i brze i bezbednije.
Pa ti kad se bojiš teraj zmajevku, ja se ne bojim da mi kipuju i traktor i prikolicu, pa ću terati kamionku... Šta odma dižeš nos... Ima svoje prednosti kamionka i to mnogo, al kako bi ti to znao kad nisi imao prilike da je vučeš, lakše se vuče nego tandem zmajevki, koči ubija kako koči, nema brega u inđiji gde nisam bez da se oznojim sišao i popeo se, i ono što je najvažnije koštala me 1500e,a dve zmajevke sam platio 6000 i još morao da uloži u njih...

Aman xd,naravno da imaju svoje prednosti,i znam vrlo dobro kakve su i kako se vuku,zmajevke su precenjenja sra... od prikolica ako vec hoces moje misljenje ,ali su kiperke i u poredjenju sa kamionskim a bez kipovanja,itekako im dajem prednost.Naravno da se moze rucno istovarati,ali treba i cuvati zdravlje,sad se jako tesko nadju radnici i radije bi trazio telehender da je dize pa makar i osteti sanduk ,nego ja da je lopatam.Pomagao sam dva puta ljudima u hangaru da izlopatamo neke cetvorotonke,znam koliko je tesko,vratim se u moj traktor kao da sam se kupovao,sav mokar od znoja i nalepljen prasinom...

U sta smo mi izlopatali kamionsku puta i to sa lakocom,pricamo i fuskamo lopatama na sibere u puza i ode cas 12t.a sad samo je ubacim u halu otvorim luftere i kad malo ostane ja lopatom izguram posle gas na traktor i preakocim to cas..zato cu sad da napravim kasiku za viljuskar i ima da tovarim s njom zito u prikolice i da guram u halu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Mnogo je lakše kipetka nego obična, tu rasprave nena, ne treba izmišljati toplu vodu. Ali ako ima rinfuz otvaranje to je mnogo lakše, pa se spusti stranica i čas posla se izlopata. Ako ima otvor za puž i to nije strašno ako nije kiper.

Ja kupujem što moram,sve što mi smeta prepraviću..lake kiperke se teško nađu i dosta su skupe..ove od 8t tara neću ni da razmatram. Uvek je problem sa paletama,u sred vrše kada zastane kamion zbog gužve na istovaru..neće kombajn da stoji.

Kod nas više ne postoji silos koji nema kip rampu ili bar neki nagib.Kamionske prikolice su dobre po suvom a u blatu i vlažnim uslovima zaboravite na atar i vuču.

Nazad
Vrh