Kamioni kao prevozno sredstvo u ratarstvu

Nešto je bilo priče da će CPC da važi 7 godina.

Cisto otimanje para od naroda.
Bas ce oni da me nauce kako se vozi, obezbedjuje teret, itd, ne znam, nisam isao na ta famozna predavanja.
Na obuci instruktori nista korisno ne prenesu na kandidata, bitno je samo sablonski da se odradi voznja.
Danas polaganje c,e i cpc izadje blizu 300.000rsd, da sad treba da polazem verovatno ne bih te kategorije...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Najavljene su neke promene,manja cena za cpc polaganje i pitanja koja su na testu dobijaju se i odgovori . Nema vise ko da vozi pa su ukapirali da malko popuste.

Опет да напишем, нема смисла за нас који не оду даље од 30-50 километара од куће и то пола по атару. Или ко не излази из државе.
Цена малих камиона и кипера има да оде у небо.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Imam C od 18 godina jer sam direktno za C polagao dok je to jos moglo i kad je pre 5-6 godina krenulo to sa sertifikatom o strucnoj kompetentnosti platim ja one takse i dobijem ga.. Kad je isticao decembra 2024 i raspitao se sta sve treba da uradim da ga produzim i kad sam sakupio informacije rekoh neka hvala mozda mi ipak ne treba.. 😂

Meni jos niko na putu nije trazio taj glupi cpc.
Cista glupost za uzimanje para.
Imamo jedno vozilo na firmi, da bi bio u reguli sto se kaze, nosim punu fasciklu kojekavih papira, i opet cesto nesto fali...
A kazne na firmu da ne pricam kolike su.
28 poslednjih traka treba imati kod sebe ili potvrdu o odsustvu koja se ne sme rukom popunjavati.
Ispostovati dnevne i nedeljne pauze...
Ne zna covek kolika je odgovornost i stres dok ne pocne to da radi.
Ne znam sta bi jos mogli da uvedu i zakomplikuju ovaj posao, mozda da pocnu satelitski da prate ljude i da beleze koliko je nuzdi vrsio u toku dana i nedelje.

Već imaš nešto slično :D Nova generacija tahografa satelitski praćena, beleži lokacije pa nema više pauze tokom istovara.Moraš da unosiš utovar/istovar u tahograf i beleži ti lokaciju.

Taj posao je postao golo govno, onog trenutka kad su ubacili krevet i frižider u kabinu.

Već imaš nešto slično :D Nova generacija tahografa satelitski praćena, beleži lokacije pa nema više pauze tokom istovara.Moraš da unosiš utovar/istovar u tahograf i beleži ti lokaciju.

Taj posao je postao golo govno, onog trenutka kad su ubacili krevet i frižider u kabinu.
Jbg, prosla su vremena kad je moglo lale-mile, u svaki restoran i birtiju da se svrati.
Nisam ni za to, iskreno, ako radis radi, ali posteno da bude placeno.
Krevet i frizider su neizostavni deo kabine, samo da ne j.... sa tahografom i ostalim glupostima.
Nemam nista protiv da kontrolisu moju ispravnost, ispravnost vozila i nacin na koji je teret obezbedjen.
Iz iskustva znam da ovo poslednje najmanje gledaju a hvataju se za papire koje bi trebao da imas, sto je po meni van svake pameti.

Meni jos niko na putu nije trazio taj glupi cpc.
Cista glupost za uzimanje para.
Imamo jedno vozilo na firmi, da bi bio u reguli sto se kaze, nosim punu fasciklu kojekavih papira, i opet cesto nesto fali...
A kazne na firmu da ne pricam kolike su.
28 poslednjih traka treba imati kod sebe ili potvrdu o odsustvu koja se ne sme rukom popunjavati.
Ispostovati dnevne i nedeljne pauze...
Ne zna covek kolika je odgovornost i stres dok ne pocne to da radi.
Ne znam sta bi jos mogli da uvedu i zakomplikuju ovaj posao, mozda da pocnu satelitski da prate ljude i da beleze koliko je nuzdi vrsio u toku dana i nedelje.

Prica mi pre par nedelja drugar sto vozi u nekoj firmi da firma svesno ide na to da placa kazne ali nisam zapamtio sta je u pitanju tacno, cini mi se da je 50k ta kazna koju placaju a znam da radi duple smene sto ne bi smeo.. Pominjao je i neko cepanje jer valjda ima staru verziju tahografa..

Na fizicko lice...
Mi smo izvadili tahograf na karticu a ubacili na listice.

Na fizicko lice...
Mi smo izvadili tahograf na karticu a ubacili na listice.

I ja sam to uradio,ali vise nemoze.Moze samo novije generacije ili kao postojeci.
Jos par godina cu da vozim ove moje stare kamione 8-)

Nazad
Vrh