Комадара
Član
Ако буду имали ножеве купићу и њих. Не знам ни које спојеве могу да праве. Мислио сам да купим 3Т, али их нисам нашао.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo još jednom mog izveštaja o kalemljenju ove sezone...
Trešnje; od 15 primile se pet, listići po dva -tri cm. a možda još jedno tri...vidim nisu se konačno i do kraja osušile plemke , pa se nadam još...
Šljive ( stenli na džanariki i ranki): od 21 primile se 17...
Dve mušmule na glogu ,obe se razlistale , dve jabuke na divljaki ...nula... i dve kajsije na vinogradarki ...nula. A da imao sam i tri badema na ranki...takođe ziro.
Evo, da nastavim sa kalemljenjem ovog proleća. Izabrao sam ovaj način sa citatom, da bih i ja imao sažet pregled ...sutra kad zaboravim neke stvari...
Znači radi se o lokaciji šljivar-voćnjak....tu sam kalemio šljive , i to ranku na proporku i stenli na ranku i tu imam šest primitka od šesnaest kalemova...nema 50% ali to je to. Onda imam jednu trešnju na podlogu višnje , uspešno, i aroniju na šljivu neuspešno, i trnjinu na džanariku , neuspešno,...Uglavnom stenli i trnjinu sam namenio da posle kalemim kajsiju, i tu mi fali , tri primitka da popunim mesto. A šljive ranke i proporke, moram ponavljati za četiri mesta, pa dok mi ne dosadi i ostavim da raste podloga ...Tu imam , još dve divlje kruškice za kalemljenje, verovatno vilje...ili kaluđerka , ako nađem plemku...I imam posađena dva glogića, sa namerom da jedan bude mušmula a drugi aronija i našao am i posadio divlju mušmulu, pa ću verovatno i nju kalemiti...I to bi bilo to ...popunio bi se broj voćki....ali otom potom.
Evo kako izgleda kod mene, da li da probam sa ovim?
![]()
Vadi se drvenasti deo kada se kalemi na budni pupoljak a ostavlja se kada se kalemi na spavajući.Ako sada kalemim na budni pupoljak trebali sa pupoljkom da ostane onaj tanki sloj drveta ilj ne hvala