Комадара
Član
Ако буду имали ножеве купићу и њих. Не знам ни које спојеве могу да праве. Мислио сам да купим 3Т, али их нисам нашао.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo još jednom mog izveštaja o kalemljenju ove sezone...
Trešnje; od 15 primile se pet, listići po dva -tri cm. a možda još jedno tri...vidim nisu se konačno i do kraja osušile plemke , pa se nadam još...
Šljive ( stenli na džanariki i ranki): od 21 primile se 17...
Dve mušmule na glogu ,obe se razlistale , dve jabuke na divljaki ...nula... i dve kajsije na vinogradarki ...nula. A da imao sam i tri badema na ranki...takođe ziro.
Evo, da nastavim sa kalemljenjem ovog proleća. Izabrao sam ovaj način sa citatom, da bih i ja imao sažet pregled ...sutra kad zaboravim neke stvari...
Znači radi se o lokaciji šljivar-voćnjak....tu sam kalemio šljive , i to ranku na proporku i stenli na ranku i tu imam šest primitka od šesnaest kalemova...nema 50% ali to je to. Onda imam jednu trešnju na podlogu višnje , uspešno, i aroniju na šljivu neuspešno, i trnjinu na džanariku , neuspešno,...Uglavnom stenli i trnjinu sam namenio da posle kalemim kajsiju, i tu mi fali , tri primitka da popunim mesto. A šljive ranke i proporke, moram ponavljati za četiri mesta, pa dok mi ne dosadi i ostavim da raste podloga ...Tu imam , još dve divlje kruškice za kalemljenje, verovatno vilje...ili kaluđerka , ako nađem plemku...I imam posađena dva glogića, sa namerom da jedan bude mušmula a drugi aronija i našao am i posadio divlju mušmulu, pa ću verovatno i nju kalemiti...I to bi bilo to ...popunio bi se broj voćki....ali otom potom.
Evo kako izgleda kod mene, da li da probam sa ovim?
Vadi se drvenasti deo kada se kalemi na budni pupoljak a ostavlja se kada se kalemi na spavajući.Ako sada kalemim na budni pupoljak trebali sa pupoljkom da ostane onaj tanki sloj drveta ilj ne hvala