Hvala! sve sam lepo procitao, nesto mi je vec bilo poznato , nesto sam opet naucio. I ne samo sto sam naucio, nego ,ja vise volim da kazem , vidim koliko nisam znao. Ako hocete da cujete (citate) moju pricu o kal;emljenju ja cu vam ispricati ako nisam dosadan? Neko ce se zapitati , sta bre ti juce si se ulogovao sad pises bajke , pusti ozbiljne ljude da diskutuju. E pa ja se najcesce ne obazirem na takve price i teram dalje. Taman dok traje zenina serija na tv. Ja sam se zbog kalemljenja i zakacio na net i na ovaj forum. Sve je pocelo sredinom novembra, kad sam od prve (negde 200
procitao sve teme o vocarstvu i uz put gledao sve video snimke sto su preporucivali razni clanovi ,poput sada Ratka. Veliku zahvalnost dugujem (i ne samo ja vec i drugi koji su ili ce tek uciti) Oktopodu, jer njegova pitanja ,odgovori i videa dosta kazuju. Svaka mu cast. Ima neku pozitivnu nit koja se provlaci kroz njegove poruke. Elem prosl;e godine, odnosno pretprosle ja se dogovorim sa covwekom da mi prekalemi neke sljive ,kajsije , spremim i neke jabuke ,neku tresnju i par musmula,ali. E to ali znaci , covece pa prestupna godina , ne valja . Dobro ajde ,sacekem ja i to i negde u ovo vreme 2013 dodje on i odmah skida sa drveta plemke ( odnosno to sam ja radio) i za nekih 2 sata ,naravno uz pauze za cigare (ja sam u medjuvremenu batalio) okalemi on meni 16 jabuke 25 ,26 sljive desetak kajsija i nekoliko stenleja, da i jednu tresnju.LJudi od svega toga primile samo 3 (tri) jabuke, doduse rekao mi je da ga tresnje nesto nece u zadnje vreme. Da stvar bude gora to mi je u stvari prijatelj. Otac mog zeta gde mi se cerka udala . Da stvari postanu tragicne moj prijatelj umre naprasno od srca na radnom mestu samo dva meseca posle toga. I sta cu ja p[rihvatim se kalemljenja i okalemim sve to ijas toga sad pre mesec i nesto vise. Da oko prvog ce biti za jednu turu 45 dana, a za drugu oko5 ili6 , jbg nestalo mi izolirke. Da moj prijatelj je kalemio na ispod koru ,a ja sam ,ono sto sam naucio na forumu , Englesko spajanje i rascep . Sve sam motao izolir trakom, nista mazano ,ni voskom ni lepkom.Rezultati? Pa ono sto sam vezbao po nekim vrzinama sa svezim plemkama , znaci otadima za neke i 2 meseca, koliko sam juce gledao bice bogami 100 % , a za ove sa plemkama koje sam uzimao u januaru i cuvao po svim propisima, =( saznatim na ovom forumu) moram jos malo sacekati da budem siguran , pa cu javiti rado. Jel sam bio dosadan? a i prst me zabole, pa sta cete neznam da kucam celom rukom.