staljin
Član
pelcar ili kalem grane mozes da uzmes sa drveta neogranicene starosti samo da ima jednogodisnje izdanke inace ti se smanjuje drasticno procenat primanja kalema . Godinama semoja porodica bavi kalemarstvom i loznih kalemova i voca kao i moj otac i deda pa ako vam je nesto nejasno pitajte rado cu pomoci pozdrav za sve vocare
- - - - - - - - - -
moze i ovako ali nemoj da seces pelcar na krace delove nego kada orezes poravnaj petice i uspravno u vlazan pesak zatrpaj do pola snopa pre kalemljenja obavezno isperi pelcar od peska da ne zaprlja mesto kalemljenja i da ti ne tupi noz cini mi se da ti je ovo pelcar od sljive preporuka ako jeste kalemi sa engkeskim sekom na dzdnariku (ringlov)
- - - - - - - - - -
moze i ovako ali nemoj da seces pelcar na krace delove nego kada orezes poravnaj petice i uspravno u vlazan pesak zatrpaj do pola snopa pre kalemljenja obavezno isperi pelcar od peska da ne zaprlja mesto kalemljenja i da ti ne tupi noz cini mi se da ti je ovo pelcar od sljive preporuka ako jeste kalemi sa engkeskim sekom na dzdnariku (ringlov)