Da bas zanimljivio prve god pa odmah cvet bice sutra uklonjen ove kruske i jabuke su zavijane blatom pa najlon kesom zato malo deluju prljavo Blato sam uzimao kod stale tacnije gde je stajsko djubre i osoka tako da u blatu ima i balege sto je vrlo povoljno za stvaranje kalusa zbog auksina hormona rasta koji se nalazi u balegi , tako su nekad stari radili a ja cisto iz radoznalosti da probam .Mogu da kazem da se kruska na dunji dobro prihvata sa blatom i jabuka na jabuci dok tresnja na tresnji sa blatom daje slabe rezultate jedna primljena od desetak na blatu ali zato tresnja daje dobre rezultate sa voskom i vinogradarskom trakom bar kod mene .Ova zuto zelena traka je lepljiva i od nje uzimam samo 2-3 cm da pricvrstim zelenu da ne bi vezao cvor sa zelenom jer cvor se popusti a ovako mi lakse . Sledece godine zdravlje samo vosak cu koristiti za sve zbog cistoce posla ,Isto mi se primila musmula na glog musmula na dunju, oskorusa na dunju i kruska na glog i kajsija na trnak to sam cisto radio da probam i razbijem mit ...