ja se bojim vetra, mrava ima pa doleću ptice, čak i pera detlić sa obližnjeg oraha koji je dubio vredno na proleće, krtice stalno podižu kaleme ja nabijam nazad...još da skinem vezivo uz sav taj maler, bojim se...a realno stvorilo se dobro vezivno tkivo do sad pa možda nema opasnosti...u literaturi kažu treba da se zaseče, ali ne kažu kad se šta koristi, ja sam koristio gumice, one bi kao trebale same da puknu, ali se ja bojim da one malo i ne guše kalem...nisam pametan
---------- Poruka napisana 25-05-12 u 10:30 ---------- Prethodna poruka je 24-05-12 at 09:55 ----------
Dobro nisam poskidao gumice, juče tajfun, kiša i grad sitan padaše...vidim da je jedan slomljen, ostale ću da proverim sutra...nije mi se išlo u blato po kiši
---------- Poruka napisana 27-05-12 u 20:09 ---------- Prethodna poruka je 25-05-12 at 10:30 ----------
Grad mi nije naneo nikakvu štetu kalemima tako da ću za neki dan da zasečem gumice pod hitno.
Imam i jedno pitanje. Na većini kalema mi je najbolje razvijena grana tj pupoljak ovaj gornji, na nekima je to srednji, međutim tek na par komada grana bije pravo u vis, na ostalima ide pod uglom 45 stepeni...gledam kod komšije, kod njega svi biju u vis. Razlika je ta što sam ja iznad gornjeg pupoljka izgleda pravio veliku kosinu kad sam zasecao i dosta iznad pupoljka, a on je ravno sekao, ne toliko blizu pupoljka...jesam li tu pogrešio i šta da radim, dal će grana da se ispravi na gore ili sam to da radim?
Imam ideju da razvučem dve žice paralelno sa kalemima, a onda između dve žice kanapom ih spojim pored kalema, tako da oslonim tu granu na taj kanapčić i tako ga uspravim...