Kalemljenje voćaka u kućnoj radinosti

Да ли је неко почео да калеми и када планирате? Да ли је боље да сачекам да прођу ови најављени мразеви око 20.-ог, или да ударим од уторка, пошто после најављују одлепшање, па шта буде?

Cime prihranjivati nove kalemove u rastilu? Da li zalivanje slavolom i posle preko lista kad ga bude bilo daje dobre efekte?
Cilj mi je da maksimalno isforsiram novonastalu sadnicu da poraste?

Sent from my Redmi 7 using Tapatalk

Video sam dosta zasada breskve gde je podloga gorki badem.Mogu da kažem da su to jako vitalni zasadi,koji obilno radjaju. Ne znam da li je neko pokušavao tu kombinaciju ?

Sta je najbolja podloga za zalosni dud?
Neki mi kazu brest, neki opet jasen ili bukva mada niko nije siguran.
Hteo bih da okalemim dogodine par komada sebi za dvoriste.......

Ne ide za dud nista drugo osim duda, na sibirski brest, (kao i na nas brest) mozes kalemit zalosni brest, jasen koliko sam video ima ona sferna sorta koja bas raste u loptu, ali to je isto neka vrsta jasena
Ove godine nakupi seme duda i u novembru posej nici ce u prolece lepo.

Ok, hvala na odgovoru.
Ima tu u komsiluku neko ukrasno drvece covek na ulici, koje mi se svidja kako izgleda, pre par dana je orezivano.
Podloga definitivno nije dud, a gore sam mislio da je zalosni dud, zato pitam. Uslikacu kada budem prolazio tuda.....
I od toga sam mislio da okalemim.
Bas cu ga pitati sta je to (ako uopste zna nesto o tome....)

Eto i ja već par godina se nakanjujem na nesto nakalemim ali nikako da krenem,pa dok sam kupio foliju pa kalem vosak pa dok nadjem adekvatnu podlogu nemogu sve preko noći,ovog proleca krenuo opet nešto eksperimentalno da vidim moć biljke,oduvek me je zanimalo dali nešto neobično može da se nakalemi,probao sam trešnju na visnju,za sada nema pomaka u grančici,probao sam na nekoj šljivi što loše radja danakalemim dve vrste šljive tu se vec vidi zeleni pupak,probao sam na kiselo drvo visnju i šljivu i tu nema nista,probao sam na zovi šljivu i višnju i visnja se primila,baš me zanima sta će od toga biti.

Možete da probate. Kod mene je kruška već cvetala a na nekim sortama počeli su da se razvijaju listići iz pupoljaka.

Потражити гранчицу племке са што мањим пупољцима (нађе се и таква у крошњи), и заливати подлогу. Ја би и више калемова, не само један. И ове године сам извадио племке из снопа завезаног за ложење (стабло уредно исечено и исцепано). Ставио пар дана у воду, калемио и већ се види да је вредело покушати. Ако не покушаш, не вреди ни да ти држимо палчеве.

Jedno pitanje za iskusne kalemare,šta se dobija kalemljenjem iste vrste kalema na tri različite podloge,i dali se tu nesto menja..

Nazad
Vrh