Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I dalje stoji. Nista. Odmotao traku sa jednog kalema zatvorio kalus na spojnom mestu 80%. Recnuo 2 plemke za 1 pupoljak, unutra zeleno, zivo. 25. dan. Sta mislite, ima li nade?Danas odradjeno kalemljenje oraha u sobnim uslovima- kao sto ste me "opravili" da odradim, tj. po onom klipu kao sto radi onaj deda, nemacki ako se ne varam.
Sadnice pikirane u jesen, obelezene. 25 komada. 18 kalema odradjeno, 7 nisu zadovoljavale kriterijume. 20.decembra su izvadjene i stavljene u zemlji na sobnoj temperaturi da se probude. Zalivane na 5-6 dana. Pre par dana pocele maalo da se zelene, ne sve. Grancice stajale u frizideru 10ak dana. Odradjeno je kalemljenje na engleski spoj, sa jezickom. Proban falket kalemarski noz, ne hvale ga za dzabe. Ostavljana 2-3 pupoljka na plemkama. Motano muski kalemarskim gumicama i vrh plemke u zapi vosak pobodjen. Kaleme sam sadio u posudama, 2-5 zavisno od razgrananja korena. 2 deblje podloge odradjene na procep. Stavljene na sobnoj temperaturi 20-25C, ali blizu radijatora, jer po literaturi pise da je idealna temperatura 25-28C. Odozgo prebacio kese, nisam ih skroz knapio dole, da disu malo. Planiram redovno zalivanje na 3-4 dana. I sta da kazem, drz' te mi palceve!
Zahvalio bih se kolegama koje su mi objasnile kako i sta da radim.
Sent from my Redmi 7 using Tapatalk
U woby hausu su 999 din.
Kazu da se noze brzo istupe.
https://www.youtube.com/watch?v=FyEs4Tl1_rQ