Kako sačuvati proizvode i imovinu od lopova

Mora da si i ti jedan od njih,kad ih tako lepo braniš :haha:

Na ali sam ih u životu sreo i previše,kao što sam bio i u suviše situacija gde nekog zatekneš tamo gde ne sme da bude,pa moraš da dejstvuješ po njemu.Tebi iskreno želim da nikad ne dođeš u situaciju da potegneš oružije na drugog čoveka,a tek ti ne želim da zapucaš ka drugom čoveku pa i da ga ubiješ,a glavu dajem da se nađeš u takvoj situaciji nimalo veseo ne bi bio pa čak i da je lopov najgore vrste ;)

Tu pricu ima moj komsija.
Imam legalan pistolj i jedan divlji. Kad dodje do provale on najvjerovatnije pada i jedan pistolj ide meni a drugi njemu, ako vec nema. Ostalo se zna. :osmeh:
Ja npr imam dozvolu za posjedovanje i nošenje a to je ogromna razlika.Na crno uvjek ima hvala bogu tako da ga imam nakititi sa čime hoću.Meni kad su napadali na imovinu (97 god) ja sam oko zgrada asijao pašteta i sve lijepo propisno obilježio tablom mine.Dolazila i policija da uklonim (kolege sa posla) i "naređivali" mi sa ih skinem.Bile su mjesec na njivi a kasnije sam ih pokupio a tabla ostala.Nikad više nisam imao problema jer slovim u selu za "budalu".

Večeras je Noć muzeja,jel ide neko na ;takva; mesta ili će te i dalje pričati o mlaćenju pištoljima:ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
Ipak je ovo tema kako sacuvati imovinu od lopova,kao sto sam napisao u prethodnom postu podrzavam ovaj zakon s tim da se ogranici na zatvoreni prostor (stan,kuca itd).
Naravno da oduzimanje zivota nije mala stvar i moze da ostavi strasne posledice na psihu ali kad bih morao da zastitim sebe i porodicu izbor je jasan.
Onaj sto vam nogom razvaljuje vrata dok ste vi u kuci sigurno ne nosi cvece i bombonjeru i spreman je na sve,bilo je slucajeva secenja prstiju,prebijanja do smrti,vruca pegla po licu itd.,da bi ukrali par hiljada dinara.

E kad bi ovo bilo usvojeno :osmeh:
[h=1]AKO VAM NEKO UPADNE U KUĆU I NAPADNE VAS, MOĆI ĆETE DA GA UBIJETE? Revolucionarni predlog zakona sindikata policije![/h]Maj 20, 2016 admin Info
Untitled-22.jpg
Razlog za ovakvu meru sindikata policije je sve veći broj slučajeva u poslednje vreme gde su građani kažnjeni zato što su branili imovinu od provalnika. Oni smatraju da bi se njegovim usvajanjem smanjila stopa provalnih krađa i tragične posledice po građane i njihove porodice
Novim predlogom Sindikata zaposlenih policije moglo bi da se desi da onaj kome neko provali na posed može da se odbrani, a da za to ne odgovara! Iz policije su, naime, uputili dopis Vladi Srbije sa predlogom da se po hitnom postupku usvoji zakon o zaštiti privatne svojine, koji bi bio po ugledu na onaj koji postoji u SAD.
Razlog za ovakvu meru sindikata policije je, kako navode, sve veći broj slučajeva u poslednje vreme gde su građani kažnjeni zato što su branili imovinu od provalnika. Oni smatraju da bi se njegovim usvajanjem smanjila stopa provalnih krađa i tragične posledice po građane i njihove porodice.
Predlog zakona bi, kako saznaje Mondo, bio urađen po uzoru na američki koji predviđa da ako provalnik uđe u privatni posed, stan, kuću i tom prilikom napadne vlasnika i ukućane, da isti, u samoodbrani i zaštite života, ličnog integriteta i privatnog poseda, u slučaju nanošenja telesnih povreda ili lišenja života provalnika, nisu zakonski odgovorni.

Ali to nije suzbilo kriminal u USA. Naprotiv, samo su se provalnici naoružali. Ne kažem da ne bih voleo da mogu da probam da zaštitim porodicu i imovinu, a da ne zaglavim zatvor i da ne ostanem bez oružja.

Za početak, neka počnu da rade sudovi i neka počnu da se izvršavaju kazne a ne da nekog odvučeš na sud pa ti gore prođeš od njega jer plaćaš takse dok on čeka da mu kazna zastari

Ali to nije suzbilo kriminal u USA. Naprotiv, samo su se provalnici naoružali. Ne kažem da ne bih voleo da mogu da probam da zaštitim porodicu i imovinu, a da ne zaglavim zatvor i da ne ostanem bez oružja.
Ne znas ti koliko bi kriminala u USA bilo da nema tog zakona.:osmeh: Sasvim sam siguran da bi taj zakon sprecio mnoge provale balavandera,kojih je i najvise.Naravno da ima kriminalaca koji su naoruzani i prolaze laserske zrake,ali ti profesionalci nece jajariti sa kradjom akumulatora,alata i sitne stoke.Ja sam ipak za takav zakon,cak i da se subvencionise onaj koji je priveo,ili ubio lopova.Time je u svakom slucaju pomogao i drzavi.:haha:Sigurno bi mnogi dobrano razmislili pre polaska u tudje.

Ma ja kažem da bih voleo da se uvede. Ali mi je sumnjiv završetak ... jer niko neće da stoji dok pucaš u njega. A lopovi i jesu lopovi jer ne prezaju da krše zakon ...

Dobro bi bilo da oni koji su plaćeni da štite čovjeka, to i čine. Ne samo policija već i sudovi i političari koji donose zakone. Kad to ne čine čovjek se mora zaštititi ili bar to pokušati jer nema smisla da radi a neko drugi koristi plodove njegovog rada. Šta čovjek ima od toga da lopova koji ga je opljačkao strpaju u zatvor i kazne? Budžet se puni a on mora ispočetka.
Lopove treba u zatvor ali ne na odmor i obrazovanje kako da uspješnije kradu već na prinudni rad iz kojeg bi se naplatila odšteta oštećenom. Procijeniti kolika je realna šteta pa oštećeni otvori račun a lopov u zatvor pa na posao dok ne isplati sve. Posla ima ali je slabo plaćen pa ima dovoljno mjesta za dosta lopova. Za početak neka uređuju kanale za odvod vode sa naših oranica. Bez mehanizacije. Samo lopata i poneki sa pendrekom. Podrazumijeva se da mora da zaradi i za toga sa pendrekom a i stan i hranu. To nije kazna već oni trebaju da shvate koliko znoja i vremena treba čovjeku da stvori ono što su oni uništili. Ako neshvate iz prvog pokušaja pa ponove nedjelo, uduplati kaznu.

Nazad
Vrh