Kako povećati natalitet u Srbiji?!

ZA KISA Znam ja vrlo dobro da Madjari tutnje po zapadnoj Evropi i preko bare vrlo dobro i da su pojedina Madjarska sela po Vojvodini opustosela sa mladim zivljem ali ja pricam o nekoliko hiljada radnika u Samsungu u Slovackoj a i u Budimpesti i kada se taj radnik vrati u Srbiju kaze da te pare ne bi mogao da ustedi u Srbiji nikad ALI POENTA JE TA AKO PASOS DRZAVE KOJA JE U BANKROTU BEZ IZLAZA KOJU CE DA RAZVALJUJU OVI ZAPADNI NISTACI NAMA MASTOLEND I AKO MLADI LJUDI MASTAJU O TOME A KOLIKO VREDI SRPSKI PASOS u doba Tita je vredeo 15 do 17 000 dolara a uzimace nasi i pasos Moldavije uskoro kako je krenulo a svi ovi ljudi sto su otisli preko bare i na sever kupuju kartu U JEDNOM PRAVCU sto rece jedan penzioner a veliki simpatizer VLADAJUce stranke neka idu sta ce nam e ta je dobra sta ce nam MLADOST ,sto rekose na TV u ubiracemo zlatne plodove ali za 3-4 godine VRHUNSKA FORA ALI RADI KO HASIS

Ovamo se kao zalažete sa povećanje nataliteta, a ovde govoriš da je meni sa 33 prošao voz. Pa dobro.
Слушај, колико год да су критике оштре, немој да се увредиш. Ипак су добронамерне. Некако си се баш нацртао као прави пример. Мушкарац, физиолошки, може да прави децу док је жив па с' тог гледишта никад није касно. Обзиром да је ситуација очајна све су опције прихватљиве само да се ствара потомство. Јесте да је боље за дете да стасава у стабилној породици са оба родитеља али као што реккох ситуација је очајна па дај шта даш.
У старо време су момци одлазили у печалбу па док спечали за кућу и земљу нагура 40. За такве је било логично да се жене здравим и младим женама због квалитетног потомства (има песма "дадоше мене младу за стара"). Ако се уклапаш у цифре иди одмах, не чекај и добро нам се вратио да ти играмо на свадбу и долазимо на крштења.

Madjarska je u spoljnom dugu 250 milijardi eura ili u takvom bezizlaznom stanu KOMI i gradjani Srbije uzimaju Madjarski pasos ,/QUOTE]

Javni dug Mađarske iznosio je na kraju 2016. godine 25.922 milijarde forinti (84 milijarde evra), odnosno 74,1 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), prema podacima mađarske centralne banke.
Kako prenosi mađarska novinska agencija MTI, budžetski deficit opšte države u 2016. godini "težio" je 609,7 milijardi forinti (1,97 milijardi evra), i veći je za 82,2 milijarde forinti nego prethodne godine.

Ma ja sam rekao da se svi trebaju malo spustiti na zemlju i bit malo manje fini. To treba i deci i komsijama drugarima svima reco govoriti trubiti pa mozda nestobi bude. Dosta visenmlacenja prazne slame. Samo da svate da se treba cutiti i trpiti nrkad ko i nasi stari pa ce nas i biti kolko je bilo i nasih starih. Necu vise ni ulaziti u ovu temu kad svi znamo da nisu samo pare krive nego i pogtesno gledanje na zivot. I drugi ljudi se pate i nemaju sve pa su zivi i radjaju decu.

Problem je u tome sto mladi danas ne razmisljaju tako kao vi stariji, zabole njih za natalitet i nasu zemlju, bitno da je njima lepo, da imaju dovoljno parica za po koje pice u lokalnom kaficu koje ce im naravno dotirati tata i mama jer oni su bez zaposlenja a i bez neke zelje za istim.
A devojke narocito zive u nekim iluzijama i nestvarnom svetu danas, ocekivajuci princa na belom konju, kao sto vec neko gore rece, i neki dvorac u kome ce imati svu neophodnu negu i postovanje.
Evo jednog primera moje drugarice iz sela.
Devojka ima 26 godina, vitkog stasa i glasa, prelepa, mnogi su je "muvali" ali za nju svaki ima neku manu, ja ipak mislim da je jedina mana ta sto zive na selu (i ako su u danasnje vreme bas jaki domacini).
Na ime ima nekog fazimodu "fudbalera"(bez uspesnog, znam decka dobro), igra u lokalnom timu, ali to je za nju dovoljno, nema veze sto nema krov nad glavom, jer zivi kao podstanar, vozi burazerov auto, itd itd... ona radi u marketu za 20.000 mesecno i srecna je.
Sve to dok je ovaj ne odkaci to jest' dok mu ne dosadi.
Takvih primera je jako puno danas, jer mladi su bez neke perspektive a narocito bez zelje za zivotom na selu jer se mora rano ustati, puno raditi itd...

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Posle rata je bilo vise gladnih nego sitih nije bilo kafica ,disko klubova, spa centara,ski centara,water parkova,nije bilo zurki ,seksa,masazi druzenja,brzih automobila ,adrenalina i onda kada neznas nista UDRI MUJO U SARGIJU BRE a danas kada je sve na izvolte kazina ,blud,slajfovanje i turiranje a bogami i przenje tesko je mladom coveku da se skoncentrise pravovremeno sta mu je najbolje ciniti pa se malo i granica pomerila sto se tice radjanja i pravljenja dece ali apelujem na starije da i oni shvate kroz sta prolaze ovi mladi ljudi nema vise radnih akcija i kopanja tunela sad su razbijene granice i barijere sve divne stvari su na dohvat ruke samo treba biti pametan i u datom momentu povuci rucnu i napraviti nesto konkretno i sa potomstvom staviti visnju na vrh torte i dodati pravu aromu svom zivotu i sreci

Pa ne udaje se za domacinstvo ,nego za coveka.Da bi bio covek za zenidbu ,moras da budes nezavisan ili bar da imas zelju za tako necim.Pozeljno je da mladozenja ne bude kockar ni u kom pogledu Lepota,imanje ,pare igraju ulogu kod roditelja potencijalne mlade,kod klinki i kod vec isprofilisanih sponzorusa kojima ce svaki dinar presesti ako do njega na taj nacin dodju ,(zato posle kratkog vremena ide razvod).Sad kad bolje pogledate momci koji odgovaraju mom opisu su uglavnom ozenjeni ili planiraju da se zene.
Tacno nisu devojke krive sto nemaju za koga da se udaju,
Dosta parova ne mogu da imaju decu iako zele,a najveci problem su oni koji dobiju prvog sina i tu stanu da se deca ne svadjaju oko imanja.Od tog razmazenog jedinca retko ispadne dobar covek.

Deks ne verujem da sam stariji od tebe. Opet kazem samo odgoj je kriv.
Druze nisam mislio ni na koga konkretno, imam 24 godine, postujem misljenje starijih
Pa ne udaje se za domacinstvo ,nego za coveka.Da bi bio covek za zenidbu ,moras da budes nezavisan ili bar da imas zelju za tako necim.Pozeljno je da mladozenja ne bude kockar ni u kom pogledu Lepota,imanje ,pare igraju ulogu kod roditelja potencijalne mlade,kod klinki i kod vec isprofilisanih sponzorusa kojima ce svaki dinar presesti ako do njega na taj nacin dodju ,(zato posle kratkog vremena ide razvod).Sad kad bolje pogledate momci koji odgovaraju mom opisu su uglavnom ozenjeni ili planiraju da se zene.
Dosta parova ne mogu da imaju decu iako zele,a najveci problem su oni koji dobiju prvog sina i tu stanu da se deca ne svadjaju oko imanja.Od tog razmazenog jedinca retko ispadne dobar covek.
Ocito nisi razumeo sta sam hteo reci

Bas tako! Mnogi misle da domacinsvo koje su im stekli dedovi i ocevi moze da im pomogne oko zenidbe! Da je tako ne bi po selima bilo momaka koji su zasli u 5 deceniju zivota! Propala stvar!
Za dobru zensku treba dobra k..č..a! Ako si DELIJA, udace se za tebe i zivece sa tobom makar kao podstanar! Ako si GLUPONJA, ne vredi ti dedino domacinstvo sa sve kravama i zemnljom!

Problem je u tome sto mladi danas ne razmisljaju tako kao vi stariji, zabole njih za natalitet i nasu zemlju, bitno da je njima lepo, da imaju dovoljno parica za po koje pice u lokalnom kaficu koje ce im naravno dotirati tata i mama jer oni su bez zaposlenja a i bez neke zelje za istim.
A devojke narocito zive u nekim iluzijama i nestvarnom svetu danas, ocekivajuci princa na belom konju, kao sto vec neko gore rece, i neki dvorac u kome ce imati svu neophodnu negu i postovanje.
Evo jednog primera moje drugarice iz sela.
Devojka ima 26 godina, vitkog stasa i glasa, prelepa, mnogi su je "muvali" ali za nju svaki ima neku manu, ja ipak mislim da je jedina mana ta sto zive na selu (i ako su u danasnje vreme bas jaki domacini).
Na ime ima nekog fazimodu "fudbalera"(bez uspesnog, znam decka dobro), igra u lokalnom timu, ali to je za nju dovoljno, nema veze sto nema krov nad glavom, jer zivi kao podstanar, vozi burazerov auto, itd itd... ona radi u marketu za 20.000 mesecno i srecna je.
Sve to dok je ovaj ne odkaci to jest' dok mu ne dosadi.
Takvih primera je jako puno danas, jer mladi su bez neke perspektive a narocito bez zelje za zivotom na selu jer se mora rano ustati, puno raditi itd...

Devojka se nemuva,ona se osvaja. :ppozdrav:

Жене су те које одлучују са ким ће бити, ма колко курчевит био мушкарац, ставе на тас мноштво ствари па онда одлуче оћел бити са овим или оним...оне су ловци, а ми мушки ловина...увек били и бићемо...

Ма ја кад је причмељим уз пласт сена ко оће оће ко неће има која оће.

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

Жене су те које одлучују са ким ће бити, ма колко курчевит био мушкарац, ставе на тас мноштво ствари па онда одлуче оћел бити са овим или оним...оне су ловци, а ми мушки ловина...увек били и бићемо...
Ti kanda nisi ozenjen,a nemas ni devojku.:ppozdrav:

Osvojis devojku mislis; ulovio sam dobru ; a tek posle mnogo godina shvatis da si u stvari ti bio lovina.
Tek kad je osvojis treba da je oblikujes,naravno uz uzajamnu podršku.Inace budu izgovori kao nismo se nasli,nismo blablabla.Mnogi brakovi uspeju kad je muskarac gazda kuci a vecina brakova uspe kad muskarac cuti :haha:
Znam da nas ima na forumu koji smo pomalo svasta čitali,evo link za one koji su samo culi za Blago cara Radovana http://solair.eunet.rs/~igla/ozeni.html
evo link za celu knjigu,ovo je za ove neozenjene štogod gradivo :haha:
https://klubcitalaca.files.wordpress.com/2011/02/jovanducic-blago_cara_radovana.pdf

Nazad
Vrh