Kako povećati natalitet u Srbiji?!

Nema veze, po prognazama CIA-e, 2040. godine na teritoriji sadašnje Srbije će živeti 30% manje stanovnika.

U Mađarskoj će biti manje 16%, Rumuni i Bugari 7-8% manje, kod Grka 4-5%.

Postoji tema pa će svi postovi biti prebačeni tamo.

- - - - - - - - - -

http://poljoinfo.com/showthread.php?527-Gde-ste-služili-vojsku/page68 Postovi su prebačeni.

- - - - - - - - - -

I tema o natalitetu u Srbiji je spojena sa već postojećom temom.Pre svakog otvaranja nove teme dobro proveriti da li već ima postojeća tema istog sadržaja da se ne bi bespotrebno duplirale iste. :ppozdrav:

Ok stvarno nisam znao da postoji slicna tema ista nije jer se ne odnosi konkretno na nasu drzavu to jest drzavu u kojoj zivimo.Vidim da je poslednji post napisan 2014 pa zato nisam znao da postoji ,molim ako ikako moze da se na ovu staru temu doda srbiji jer bez toga nema smisla baviti se temom u ime svih gradjana ove zemlje hvala unapred:ppozdrav:

Ja razmisljam ovako-ko nece decu taj nece ni jedno i ne vredi mu sta god mu obezbedila drzava ili ko vec.treba dati podstreh ljudima da ne ostanu na jednom detetu.tu trebaju konkretne mere.mi,licno,smo se za drugo dete odlucili relativno brzo da bi nam deca zajedno odrastala.dobijamo roditeljski dodatak od nekih 6000 din.mesecno sl.2 godine.svakako da to znaci,ali mi bismo se odlucili za drugu bebu i bez toga.

Matematika kaze ovako u Srbiji se rodi preko 60 hiljada dece godisnje,nek su pola muska i pola zenska,i naka se vencaju medjusobno i nek imaju po 5 dece,i neka bude period 20 [20 godina]generacija takvih,dolazimo do cifre 3 miliona.Godisnje umre preko 100 hiljada ljudi,a posto smo jedna od najstarijih nacija 43 godine prosek umirace se jos vise,u tih 20 godina ce umreti vise od 2 miliona ,na to dodamo ove koji napustaju zemlju nek je 20 hiljada godisnje,to je cifra blizu 2,5 miliona .Znaci treba bar 5 dece da bi se ocuvo broj stanovnika.Kako do tog doci pa jednostavno parama u startu 5 do 10 hiljada evra po detetu ili hektar zemlje ,besplatni vrtici ,besplatne knjige,uzina,povecati deciji dodatak, besplatan prevoz, ma sve se moze kad se hoce.Al bi i tu uveo klauzule ko ipard fond,primera da moras preci psiho test ,da si drzavljanin 20godina,da placas porez,i par jos nekih dodataka.Mozda negde i gresim al ja drugo resenje nevidim.

Ne postoji interes za to, jer ovo treba da bude prazan prostor.

Pogledaj kako izgleda u Crnoj Gori, nešto domorodaca uz obalu za kočijaše i sobarice, čak i konobare dovode sa strane, a kontinentalni deo pust za hajking-bajking-hanting.

Ovde će sever i centar izumreti i emigrirati, a dovešće južnu sirotinju za radnike na plantažama po opustelim predelima i rudnicima borskog basena.

Matematika kaze ovako u Srbiji se rodi preko 60 hiljada dece godisnje,nek su pola muska i pola zenska,i naka se vencaju medjusobno i nek imaju po 5 dece,i neka bude period 20 [20 godina]generacija takvih,dolazimo do cifre 3 miliona.Godisnje umre preko 100 hiljada ljudi,a posto smo jedna od najstarijih nacija 43 godine prosek umirace se jos vise,u tih 20 godina ce umreti vise od 2 miliona ,na to dodamo ove koji napustaju zemlju nek je 20 hiljada godisnje,to je cifra blizu 2,5 miliona .Znaci treba bar 5 dece da bi se ocuvo broj stanovnika.Kako do tog doci pa jednostavno parama u startu 5 do 10 hiljada evra po detetu ili hektar zemlje ,besplatni vrtici ,besplatne knjige,uzina,povecati deciji dodatak, besplatan prevoz, ma sve se moze kad se hoce.Al bi i tu uveo klauzule ko ipard fond,primera da moras preci psiho test ,da si drzavljanin 20godina,da placas porez,i par jos nekih dodataka.Mozda negde i gresim al ja drugo resenje nevidim.

Sve u svemu, ebali smo ježa. :)

Čak i da uvedu sve to što govoriš (što nema šanse) opet ne bi funkcionisalo. Verovatno bi samo Romi počeli još više da se razmnožavaju.

Kako popraviti natalitet?
Поред увођења "бећарског пореза", које сам предложио, требало би размотрити и једну радикалнију меру: забрана исељавања! Ту би нас напали због ограничавања слободе кретања па би смо отворили вентиле:
1. Чим добијеш унуке иди где ти је воља;
2. Можеш преко ал' жена и деца остају овде (или муж и деца).

Zaboravio sam koji američki predsednik je skrenuo pažnju Deng Sjao Pingu da Kina ograničava pravo na migraciju svojim državljanima, a ovaj ga upitao: koliko miliona želite da dopustimo da se iseli ?!

Postoji nesto sto se zove prirodan tok stvari.Nas prirodan tok je verovatno da nestanemo.Takva nam sudbina.
Napravili smo kucu(mislim na centralnu Srbiju) na autoputu naroda i svakome smetamo kroz istoriju.

Inace danas sam izveo cerkicu iz porodilista.
Pre nas je izasla romkinja od 28 godina,koja je rodila blizance.Kod kuce ima jos troje dece,najstarije od 14 godine.Znaci ona je rodila prvo u 14toj godini.
Kao sto rekoh,prirodan tok stvari uz zamajac razne vrste finansijke pomoci koje manjine dobijaju od drzave Srbije.
Nas obicne drzavljane je drzava castala nepovocanjem plate od 10% porodiljama i zaostatkom od 3 trudnicke plate.
Iako smo dobri finansijki,imamo dobar privatan biznis i supruga je zaposlena za stalno u domu zdravlju,prva stvar od marta- aprila je ucenje madjarskog jezika i apliciranje za pasos severnog nam suseda.Hvala dedi i babi sto su rodjeni u okolini Subotice.
Nek nam cerkice budu zive i zdrave pa za par godina videcemo....

Подрињац Ти и треба да се селиш са породицом,у то нема сумње.То је природан ток ствари,то да учиш мађарски и шта већ.Тамо где идеш најешћеш се хлеба у три лепе,кад сад имаш довољно а ниси задовољан.
А не брини ти за нестајање, у 2 рата су нас скресали за пар милиона па смо опет ту.

у мом месту 1931 било 4 000 становника подило се 173 деце сад има 11500 роди се 110децеу у Србији прошле године 63000 али абортуса је било само 15000 све укупно 79000 апре првог светског рата СРБИЈА имала дупло мање становника а родило се 160000 деце дупло више све је то до мушкараЦА

- - - - - - - - - -

аови што су седели за компјутером ноћас до један сат сигурно им снајке јутрос нису певушиле деца се праве до 23 часа

Nazad
Vrh