Kako da pokažemo šta stvarno mislimo o našem položaju u državi

U koju hoćeš.gledaj da su malo jači :haha: :haha: :haha:

Izaci na ulice i to je to. Samo je problem u tome sto bi taj protest verovatno predvodila opozicija, tj. pokusala bi da ubere koji politicki poen, a ja ne zelim da im te poene dam. Isti su. Zorane, kao sto si naveo, nema jedinstva, a i ti sam pravis razlike izmedju paora i onih koji to nisu. Ne vidim zbog cega nas vise pogadja neko poskupljenje, nego obicnog coveka u gradu.

Ne pravim ja razliku-nego prave oni-svi podcenjuju PAORA.Ja radim i u firmi tako da su mi jasne obe strane jer da imaš podršku potrošača situacija bi bila drugačija a ne možeš je imati jer im je u interesu da je naš proizvod što jeftiniji-to je sukob interesa
-Nas pogađa isto kao i običnog čoveka u gradu i još malo više(znaš ti šta nama sve treba pored osnovnih potrebština)
-Ali se pečemo na istoj vatri
_da imamo podršku tog naroda sve bi bilo drugačije

Zoran0230 je napisao(la):
_da imamo podršku tog naroda sve bi bilo drugačije

::svaka cast::

To sam i ja mislio, seljaci treba da grade pakt sa beogradjanima, to je dva miliona glasaca...ako dobijemo njihovu naklonost onda ce biti lakse.

Mi u Sektoru smo pravili manifestaciju "Srbija prirodno" na Trgu Republike, znaci narodne nosnje, domaca `rana etc...etc i promoter nam je bio glumac Nenad Jezdic (drugi Crni Gruja) koji je inace veliki prijatelj sela i poljoprivrede, zivi u Valjevu i ima vocnjak...nije nam uzeo nista za honorar :D ... interesovanje beogradjana je bilo ogromno. Otvaramo na pijaci Zeleni Venac etno centar u jednoj od kula, gde ce biti stalna postavka tradicionalnih vina, meda, proizvoda, rucnih radova i slicno. Emisije poput "slike zivota" na Avali ili Memedoviceve avanture po Srbiji su vrlo delotvorne...

Stvarno bilo bi interesantno cuti ideje kako selo pribliziti gradu i kako dobiti simpatije belogradjana pa kad protestvujemo da nas podrze a ne da nas pljuju.

Treba se samo zapitati po kojoj ceni psenice je napravljena kalkulacija za cenu hleba, a koliko je psenica danas?
Tu su na gubitku i gradjani i poljoprivrednici.

@Zoki, pa iskreno nama je vazno da za npr. tovljenika dobijemo sto vise po kili i bas ne marimo da li ce to dovesti do toga da ce oni u gradu morati da placaju vise za snicle. Zar nije tako? :osmeh:.

Nije spajki u pravu, averzija prema beograđanima nije njegova izmišljotina već zabluda. U Beogradu se kaldrma ne jede.To je najveće selo u Srbiji.Sve što je vezano za hranu itekao interesuje Beograd(30%Srbije). Nema više nekog OTPORA koji bi sve pokrenuo. Osećam se iskorišćenim i prevarenim. Drugar mi kaže: je..š mu mater dođe mi da obijem kasapnicu ali ne radi para nego radi ove slanine što visi ,pa nek me apse. To Vaše po kg. nas ne opterećuje mnogo. Druge HARAČE ŠTO MORAMO PLAĆATI to nas je..de. Ma šta god da počnete,da nije politički nego socijalno i ekonomski , verujem da može imati odjeka. Samo da Vas policija ne zadrži i skloni Vam traktore sa puta da bi prošli neke glavonje ili sl.(kao one iz Vršca i okoline).Šalju Vas na Ušće da demonstrirate, pa niste na Ušću glasali za Vladu. Kako je moglo da krene iz Novog Sada ili ''Srbije''-Čačka ili Valjeva tako može opet. Samo da ne legnemo na rudu i ........ Nisu ni svesni da je i onaj nepismeni Miloš pitao : šte raja kaže,..... ako ćuti POPUŠTAJ. Doterali su cara do duvara i nema se više gde, JAD I BEDA. Nećemo imati ni za leba za koji mesec, makar ga vi pravili i po 10 din. za kg, ne za veknu. Zaduženi smo 22 MILIJARDE nakih jevreja (bez uvrede). Ma koja privreda(ubili je), mi smo seljačka država samo što to niko neće da prizna.To treba da iskoristite ili da je...e i ne vadite dokle god nekog ne zasvrbi. Izvinite, nisam se mogao uzdržati a ni ovo obrisati. Fraza ali? Koji bi paor prodo sve do praga pa kad ga prekorači uđe u tuđe. A cena. Deda mi osto bez prstiju na Sremskom al za ideale. Uvek mi je to bilo glupo.Drugi su sad 'ideali' u pitanju a čiji će prstiči stradati zavisi OD VAS I NAS. Podrška je tu.Samo da to ne bude pusta retorika ili izgovor '' moramo nešto da završimo(posejemo ili ovršemo) o roku'',to već može biti katastrofa!!!
Ma ko Vam daje zemlju u arendu, ko Vam diktira cenu mleka, ko Vam diktira cenu đubriva , ko Vam traži 37 kg. merkantilnog za 1 kg semenskog kukuruza itd. Moj Beograd sigurno NE.
Puno zdravlja i sreće i izvinte na dosadi. :ppozdrav:

Rebeljac-lepo sročeno.Problem i jeste u idealima.nema ih a trebalo bi da ih bude.Svaka generacija se mora boriti za nešto samo što je kod nas problem sve se rešava krvlju.Ja iz principa ali možda i iz ideala neću da prebacujem gazdinstvo samo da bih ostvario subvencije-za mene je to poniženje jer ja sam veći poljoprivrednik nego što je Saša ministar.
Ljudi se ponižavaju po katasterima i trezorima,tražeći rupu da bi ostvarili subvencije-nije ljudi sve ni u novcu(dođe i prođe) ali ja ih razumem-za neke je to borba za opstanak
Za vreme Turaka se znalo kada se uzima harač a sada samo izmišljaju na koji način će nam uzeti pare ne birajući vreme i mesto.
Novi zakon o saobraćaju će mnoge poljoprivrednike oterati u zatvor jer neće moći da ispoštuju(finansijski) ako se bude striktno sprovodio-dolazimo u situaciju da policajac koji je završio tamo neki kurs(ima izuzetaka kojih se i ne bojim) koji je pre toga bio problem ovog društva odlučuje o sudbini ljudi koji moraju obraditi zemlju da bi prehranili porodicu.Policija će stajati na ćošku i zaustavljati da kontrolišu bez obzira što nisi napravio prekršaj samo da bi ti uzeli novac iz džepa a oni se prvi ne pridržavaju propisa-dali toga ima u toj čuvenoj EU-i koju naš ministar poljoprivrede toliko ističe

Zorane, slazem se.
Ko nam je kriv kad poljoprivreda belezi suficit, oni misle seljaci su puni para, od njih cemo napuniti budzet koji vise lici na rupu bez dna.

Znaju oni da nemamo para,zato mi i nije jasno zašto su nas toliko pritisli sa svih strana-neće ovo na dobro izaći

Kako da ima para kad nista sem poljoprivrede i ne radi u ovoj drzavi-pa sve uzimaju od onoga sto radi - ( poljoprivrede ) a1001 rupa ima koju trba zakrpiti :udri:

pa o tome se i radi-sve preko grbače poštenih paora i moram da naglasim i stočara.gore nego 40-tih,ovi to rade na FIN i ne-kulturan način.samo kad čaša jednom prelije :udri: :udri: :udri:
Post je spojen: [time]1267978791[/time]
uništili su stočarstvo.voć.,vinogr.,ratarstvo nakaradnom politikom-puneći svoje džepove ::novac:: ::novac:: i korupcijom prevelikom

Gledali ste šta biva u lepoj njihovoj. Svaka čast.Barem će se istresti i nekome mamu pomenuti (forum-novosti) a valjda će nešto i dobiti od traženoga. Kod nas nemožeš naći jedno selo a ne region da je složan i jedinstven u nekom stavu. Potkupe 'rukovodstvo'? Pa neće valjda svi dati **greška za te puste pare , ima i poštenog naroda. Treba se udruživati, pa kako tako. Ma još malo će nam isprati mozak sa kojekakvim glupostima te Vojvođani autonomaši te Mađari oće nešto drugo te uža Srbija krade sve novce itd. Mi u svađi i ne znamo šta nam je činiti od života a oni sve bogatiji i sve više zajebavaju. Videli da mogu pa :sjasi: Kurta i Murta. Pa oni , barem velika većina ima staža 7-10 godina nikada nigde nisu radili. Prvi poso im ''POLITIČAR''. A o ::novac:: koje idu uz funkcije da i ne pričamo. Ma sve to već svi znamo , nego ne znam kada će nam dok.....i . Mi izgleda ne znamo drugačije nego fekalno obrađenu motku pa udri. Ajd još jednom , uzdravlje. :ppozdrav:

Nazalost sve je tako kako si rekao rebeljac, narod je mnogo bedan pa se prodaje sa sitne pare ili flasu piva, samo se nadam da ne bude mnogo kasno dok se osvestimo i pocnemo da razmisljamo na malo duze a ne na par dana.....

Sad baš objašnjava nišlija Živković kako je 500-550 ha zakupio u Inđiji za 3.500eura na godišnjem nivou. Zemlja nekada pripadala nekom pok . Svetozaru iz Inđije užla u restituciju (povraćaj starim vlasnicima, ima čovek naslednike) ali je katastar promenio brojeve parcela!!!! Sad Živković objašnjava i to zdušno kako je to moralno( pošto je jedan od onih koji je dobio KREDIT OD FONDA ZA RAZVOJ).Kaže da je neko drugi mogao sve to da licitira skuplje od njega.Čovek još kaže kako nema zakonsku obavezu da se izjašnjava o svojoj imovini, npr. Lendkruzer(koji poseduje) su mu kupili na osnovu isplate osiguranja (krađa starog auta). Pa kakav mu je bio taj stari auto, nebuloze koje gutamo kao i Čankov Kum što je kupio 3 šećerane za 9 eura. Pa Čanče kaže ko Vam je kriv što Vi niste licitirali(nikakve veza nema što je on meni kum) a oglas izašo u Belopalanačkom godišnjaku. Sve je bilo po zakonu e sad što to nije u interesu države niko ne gleda jer je zakon star ili pun rupa.INĐIJO jesi'l u Srbiji. Čovek pravi vinograd i šta sad oćete. Kaže čovek: nemojte sejati optimizam jer nije onako kako se priča . SEKA jede DEKU a nas će je...i BAKA ili kako već.
Nema pozdrava. Sutra! Idem da pojedem cipelu.

Nazad
Vrh