@ joekiki,a ako krene kajsija posto javljaju 10 stepeni sa kisom(sada je kod mene 9 stepeni i kisica s vremena na vreme),da li preskaces prskanje uljem?
Vidim i ja da javljaju sledeće nedelje 10 stepeni i veće dnevne temperature, al su noći ipak još hladne, i neće to krenuti takvim tempom kao ta experimentalna grančica, što je unešena u toplu prostoriju.
Ja ću obavezno prskati uljem! Samo nemoj ti mene da računaš sa mojih 15 stabala kajsija, ja to kad malo ugreje, skoknem do njive, i za pola sta okupam sa leđnim atomizerom...i nije mi neka investicija u odnosu na tebe sa 500 kajsija.
2011 sam prskao 23 marta, 2012 21 marta...tako da netreba da se sekiraš, čim vreme dozvili a dozvoliće sigurno...
Moje mišljenje je: da ove godine kajsija ima sve uslove za dobar rod, i ja da sam na tvom mestu obavezno zimsko prskanje!
Kajsija je takva, 2-3 godine omane sa rodom zbog vremenskih uslova, a posle sve nadoknadi...prošle godine se voćke previše odmorile(što se tiče roda)
znaš i sam...i kolko ja vidim da su sad u top formi za ovu godinu, i to treba iskoristiti.
pozzz joe!