Ali ne celo stablo vec samo malo jer hoce da pukne kora na tom mestu gde je mazano.Najpovoljnije vam je da nova stabla namažete starom svinskom mašću ili užeglom slaninom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ali ne celo stablo vec samo malo jer hoce da pukne kora na tom mestu gde je mazano.Najpovoljnije vam je da nova stabla namažete starom svinskom mašću ili užeglom slaninom.
ja ne bi nikom preporucio mazanje sa mascu, mi smo pre 3 godine mlade jednogodisnje tresnje namazali da ih srne i zecevi ne diraju (i resili smo problem srna i zeceva, to stoji), ali zato je kora sva postala crna i ispucala, nanekim mestima je i doslo do uginuca kore..Ali ne celo stablo vec samo malo jer hoce da pukne kora na tom mestu gde je mazano.
mislim da je bolje mazati ili prskati deo parcele na medji, ili po zemlji, ili po rastinju na medji, u sustini njih tera miris uzegle masti ili ulja (verovatno zato sto misle da je tu neka uginula zivotinja, i beze od toga instinktivno)..Zbog toga sam i napisao da se maze jako malo. Ja sam svaku sadnicu samo pipnuo cetkom i tu je naravno pocrnela i ispucala kora , ali sam spasio zasad jer su mi srne pravile ogromnu stetu. Sad 6-7-8 god. kasnije nema nikakvih tragova na kori. A probao sam svasta i samo je ovo delovalo. Ili takodje je dobra varijanta celu mrezicu namazati mascu i kora ostaje netaknuta , kod mene je i to delovalo !
a kako funkcionisu repelenti onda po tebi?To sa mazanjem oboda parcele je glupost. Srna, zec, ovca..... su biljojedi, i jedu isključivo biljke. Nikako neće jesti mast koja je namazana na biljci i samim tim i koru ispod masti.
Nikakvi mirisi užegle masti i slično razbacano okolo ih neće oterati....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
https://www.kupujemprodajem.com/pol...a-pesticidi/oglas/27078623#mhs0-1670242813282Postojao je ranije hrvatski Kunilend ali ga nazalost nema vise. Bio je efikasan. Sad ne vidim kako efikasno resiti problem a da ne naskodis biljci kao sa mascu. Ja samo stavljam mrezice ali sam primetio da mi ih srne svlace i opet gule koru. Za zeceve je dovoljno.
Зависи од тога какву крошњу хоћеш и да ли би међуредну обраду радио уздуж и попреко. Можда си видео репортажу из Италије за викенд? Сад саде воћке као виноград: на првој жици обори стабло (прут) а после из њега пушта гране као водопије и провлачи као лозу.Dali je 3.5m x 4m cesto?? Redovi ne bi isli jedno naspram drugog nego cik-cak.
Тешко је спасити од срне, једино да из зоолошког врта донесш неке запишане крпе од вукова. Што се зеца тиче: мрежице се праве 2 врсте и 3 грамаже. Има штанцованих пластичних и тканих од стаклених влакана. Ове друге (и теже) зец не скида (ко је голим рукама манипулисао са стакленом вуном зна о чему причам).Ja zaheftao na oko 10 mesta i opet mi srna na dve mlade koje su tek posadjene svukla mrezicu do zemlje i glodala koru.
Срна скине папцима без проблема. У Панчеву су ми све до једне воћке изгризле. Хтео сам после да узмем канализационе цеви Ø 50 па да расечем по дужини (добро би дошле да заштите и од тримера) ал' сам одустао. Зна се где која култура иде.Zec ih ne skida ali pretpostavljam da je srna mu pitanju.
Koliko vidim imas pegavost lista - pripazi na zastitu.evo i par slika, ovo je sredinom oktobra 2020te, a mazano je u prolece te godine, vidi se ostecenje kore.. na gomili sadnica je bilo tako, ili jos gore od ovoga, negde je i bila velika nekroza tkiva...