Odgovor za pedjabdp:
smes da ih zalivas ako mozes slobodno, sad kad je susa i nema kise 10-20l nedeljno bi trebalo da bude ok po sadnici, moze i malo vise ako je bas jaka susa moze i na 3-4 dana da se zaliva sa 10 do 20l... Ne znam koju si knjigu citao, ali mi to sto kazu deluje kao predlog da se te prevremen grane na skeletnoj skidaju ne tokom vegetacije, nego zimi kad se zavrsi vegetacija...
U principu ako pravis vazu, na tim skeletnim granama treba da izrastu sekundrne skeletne grane, i zato knjiga kaze da ostale mladare uklonis (u sustini primarne tj galvne skeletne grane treba da imaju smao sekundarne grane na kojima su rodne jednogodisnje i visegodisnje grane (nekad imas i tercijarne skeletne grane koje imaju rodne jednogodisnje, zavisi koliko je veliko stablo), nema jednogodisnjih rodnih grana direktno na glavnoj skeletnoj, makar nema u donjem delu, moze pri vrhu da ima).. imas dole u mom poptisu par knjiga pa skini i vidi i u nekoj procitaj, javi mi ako ti nesto ne bude jasno pa cu da probam da objasnim, da ne pisem ovde bas puno kad su pametniji od mene sve to lepo napisali...
Sto se djubriva tice, mzoe bilo koje folijarno u sustini, ja sma konkretno kupio Fertico Humisuper plus, ono ima sve elemente, i korsitim jos Nutrilizer pH plus od Nutrileader-s firme da mi smanji pH vrednost rastvora zbog pesticida, ali ti ako ces samo djubrivo da koristis, mozes i bez njega, stavis samo taj humisuper plus... Elem, ovo sam ja nabavio sticajem okolnosti, ima svaka firma makar po jedno takvo djubrivo pa sta god nadjes bice OK...