Kod mene moze po neki plod po stablu da se pojede ali su i dalje tvrde. A dobro je i ispalo jer sam se plasio za karencu koja istice u petak tj preksutra, 14 dana za switch.
Na jednoj domacoj stablo staro preko 30 godina pomalo opadaju i nasao sam u jednom plodu da je kostica u paucini bele budji, bukvalno kostica truli pa zahvata plod okolo, ne znam dal sam to do sad video, prskane su sve redom bakar i 1 put monilija (u balonima pa pade sneg mozda je to) i 2 put trulez, mada da dodam cale je prskao novom akumulatorskom, to su bacene pare, pa je pitanje da li je svaki plod obajao
A da dodam i da to stablo nije top forme, npr supljikavost lista tj tackice po plodu i slicno su neizbezne, hronicno je zarazeno prskam 10 godina i nista.
Jos da kazem njiva prekoputa moje su kajsije i ima cenim 80 posto od moguceg tj punog roda, znaci bice ove godine robe taman za nase trziste, ali se ceni ne nadajte ali ne skidajte ni gace, naberite samo tehnoloski da je zrela tj tvrdja a obojena da zeleno ostane kao mali prst da stavis na plod sirine, ona se opusti i dozre brzo ali moze i dan dva da vam stoji takva ako se ne snadjete, ova godina je meni za tresnje pokazala da malo tvrdji stav sa cenom prodje ove godine, mada je tresnja zez jer gledas da je ne vracas kuci tu kajsija ima prednost.
Izbegavajte da vam noće u kolima i slicno svaka tacka postane modrica, negde na hladnije
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk