Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koje si sredstvo koristio? Ja sam samo jednom prskao (22.03.) i uopšte nemam štete od monilije. Cormax.Meni je na kraju prezivelo nekih 50% ali imacu mnogo gubitaka od monilije. Ovo mi se nikad nije desilo da imam ovoliko monilije. Radio zastitu kao i prethodnih godina ali mislim da je vlaga od snega bila presudna za razvoj monilije
Pre snega u cvetu Cormax a posle drugi put Chorus i Afinex. Bas mi je chudno da se pojavila toliko. Ovih dana moracu da seckam gde god mogu. Plod je sada veci od lesnika pa bi trebao i da prskam AkordomKoje si sredstvo koristio? Ja sam samo jednom prskao (22.03.) i uopšte nemam štete od monilije. Cormax.
A pre si ubacivao insekticid u cvetu nisam razumeo?Ja , zbog pcela mada nemam kosnice , u zadnje prskanje protiv monilije ne ubacujem insekticid . Ove godine tek sto je krenulo da lista odmah veliki napad biljnih vasi na nekoliko stabala.
Obicno u precvetavanju tj.drugom prskanju protiv monilije ubace i insekticid. Ja to ne radim vec sacekam da se pojave lisne vasi. Cini mi se da kod mene njih ima ranije nego ranijih sezona ... To sam hteo da iskomenarisem pa mozda nisam bio jasan.. Pozdrav !A pre si ubacivao insekticid u cvetu nisam razumeo?
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Prskano insekticid kad je precetala. Ja imam 50 kosnica i naravno da nisam lud da to uradim u cvetu. Pre bih da mi rutava buba oprasi cvet nego da pobijem pcele Sad ih spremam za bagremA pre si ubacivao insekticid u cvetu nisam razumeo?
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Narvno da rutava buba nece da oprasi kajsiju ali one meni nikad nisu bile problem jer meni sve precveta pre nego se pojave. Uglavnom insekticid ovde nije bio problem vec to sto se pojavila monilija ali dobro moralo i to mozda da se desi jednom za 8 godina.Ja insekticide za ovih 11 godina koliko imam vocnjak nisam koristio 2 ili 3x.To je u kajsiji nepotrebno.I to sto sam prskao mislim da nisam morao ali ajde...Bile neke gusenice na par stabala i ja odmah insekticid u avgustu...Rutava buba je problem kod mene ali ne postoji preparat koji ce da je ubije a da ne stradaju i pcele.Rutava sigurno nece oprasiti cvet vec ce ga,,oprasiti" da ne ostane ni peteljka.
Prosle godine sam imao dosta jak napad bube ali sam se nekako izborio kanticama i malom pomoci u vidu manjeg zahladjenja kada su slabije aktivne kao i svi insekti.Sutra cu posle ovih par dana ne odlaska u vocnjak videti i tacnije stanje na kajsijama.Sada se vec sve vidi,precvetali su i oni spavajuci pupoljci pa cu referisati.Bice i koja fotka.Narvno da rutava buba nece da oprasi kajsiju ali one meni nikad nisu bile problem jer meni sve precveta pre nego se pojave. Uglavnom insekticid ovde nije bio problem vec to sto se pojavila monilija ali dobro moralo i to mozda da se desi jednom za 8 godina.
Kako je kajsija prosla kod tebe ove godine Radashine?
Kruska ima vek +50 godina sahranit ce 5 kajsija koja u tih prosecnih 10 godina roditi ce 3 putaСуше ми се двије и по кајсије. Једну сам ископао, другу чекам да се скроз осуши, а трећу ћу вадити касније.
Гдје се осуше не садим више кајсије. Није поднебље погодно за узгој кајсије. Да сам садио крушке или јабуке бар бих имао ракије за продају.