Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A jel ti preživela Dačija ?Bilans za ovu godinu kao sto je bilo u cvetanju Roksana za 10 morace da se redi i pored Roksane ostala je Madjarska najbolja fino i ostace nesto na ns Rodnoj i imam jednu srednje ranu sortu koja je ostala super a nije Nju Dzersi a nije ni Aurora .Sve ovo ostalo je sareno negde ima negde nema ali tesko za prelaznu ocenu.Kajsijar nije bio opterecen prosle godine bio je i rezan i redjen a mislim da je susa prosloga leta ostavila traga na nekim sortama a drugi faktor koji se dogodio ne vezujem toliko sa minusom koliko sa losim oprasivanjem jer je veliki deo cvetanja kajsije ove sezone bio propracen niskom temperaturom.Sto se tice zastite kada sam video da nailazi sneg i kisa i da ce biti mnogo vlage resim da ga zastitim od monilije prvi put za 5 godina i nadjem neki Kubik kome je prosao rok trajanja 2013 i isprskam a da nisam bio bi haos jer je bilo takvih uslova za moniliju da verujem da bi ostavilo posledice na duze staze.Dosta puta sam koristio hemijska srestva gde je prosao rok trajanja i za divno cudo uvek je odradio kvalitetno.U svakom slucaju to je od boga ili od HARP sistema vise ne znam ni sam.Ako dodje do prodaje iako ne radi ni pijac ni kvantas verujem da ce se traziti kilogram vise jer prosle godine kada je kajsija bila 20 dinara niko je nije jeo valjda je takav mentalitet naroda a osecam dace ove godine dali od celokupnog ovog haosa biti totalno suprotna slika proslogodisnjoj valjda je ljudima sladje kad je skuplje ili kada ga nema
Posle svega sto se desilo, makar mozes da se sankas..pusti kajsije ove godine...A i nece temperatura ispod nule, bez obzira sto pada sneg, sto je najbitnije..Е, сада нећу имати ни она три кг кајсија што су до данас преживјеле. Пада снијег.