Kada niste u traktoru, vozite

Maloprije sam se sjetio zanimljivog pitanja. Naime, nikad nisma vozio Mercedesa koji nije automatik a oni koliko ja znam svi imaju "ručnu" dole sa lijeve strane, aktivira se nogom a deaktivira lijevom rukom. Maloprije sam nešto razmišljao i sasvim se zbunio načinom na koji se sa takvom "ručnom" kreće na uzbrdici? Sa automatikom je lako, on sam stoji ali kako sa ručnim, kada moram da koristim ručnu?!

Odustao sam od onog BMW-a 525d, dobar prijatelj koji radi BMW-e (i sam vozi BMW ali 320d) me posavjetovao da to nije dobra ideja. O autu ne znam praktično ništa pouzdano, ni održavanje ni ništa a onim "servisnim" knjigama koje švercere pokazuju ne treba baš vjerovati. Po njegovoj priči, motor nije problematičan ali mjenjač, ako nije održavan (ulje+filter) može da napravi strašne probleme. Imao je slučajeve havarija (gotovo uvijek zbog nikakvog održavanja,) na takvim i sličnim BMW autima gdje je mjenjače morao da šalje negdje u Hrvarsku na reparaciju jer ovdje u BiH niko ne zna da radi sa njima a računi su uvijek bili prilično preko 1000E. Da je auto moguće naći od pouzdanog prethodnog vlasnika svakako bi ga preporučio ali ovako rizik je po njemu preveliki.

Lagano kao i sa ovom standardnom rucnom,jer noge su zauzete komandom kvacila i gasa i u trenutku kretanja lijevom rukom pustas rucnu, po meni nikakve razlike izmedju ove i standardne rucne iza mjenjaca

Nema razlike izmedju papuce rucne na mercedesu nego kod drugog auta,isto kao i kod klasicne rucne,kreces lagano i samo povuces rucicu i on otpusti rucnu kocnicu,vozio sam vita dve godine dok sam radio,tako da lepo poznajem taj sistem.

A potrošnja.Zar nije za nijansu veća kod automatskog menjača.Bez obzira u kom je režimu .

mozda je malo veca potrosnja,ali to je zanemarljivo.ja sam uspeo moj da spustim do 4,9l/100km ,inace kad ga teram po selu pokazuje i do 11
@zombie odes sa autom u neki ovlasceni servis i prikacis ga na dijagnostiku i znas na cemu si.

Kazner u ono vreme C4 nije bio poput Audija 8 jer se proizvodio model W8.Stotka je preteča Audija A6.Odličan je auto ali su mana skupi delovi lošeg kvaliteta.Vozio sam isti 6 godina.Dok ide nema boljeg a kada stane nema goreg.

Nisam znao za taj model W8,a sto se tice audija kvarova i djelova ista situacija je i sa ovim novim,bas kao sto kazes dok ide nema boljeg ali kad sta crkne onda je.....::samo bes::

Maloprije sam se sjetio zanimljivog pitanja. Naime, nikad nisma vozio Mercedesa koji nije automatik a oni koliko ja znam svi imaju "ručnu" dole sa lijeve strane, aktivira se nogom a deaktivira lijevom rukom. Maloprije sam nešto razmišljao i sasvim se zbunio načinom na koji se sa takvom "ručnom" kreće na uzbrdici? Sa automatikom je lako, on sam stoji ali kako sa ručnim, kada moram da koristim ručnu?!

Odustao sam od onog BMW-a 525d, dobar prijatelj koji radi BMW-e (i sam vozi BMW ali 320d) me posavjetovao da to nije dobra ideja. O autu ne znam praktično ništa pouzdano, ni održavanje ni ništa a onim "servisnim" knjigama koje švercere pokazuju ne treba baš vjerovati. Po njegovoj priči, motor nije problematičan ali mjenjač, ako nije održavan (ulje+filter) može da napravi strašne probleme. Imao je slučajeve havarija (gotovo uvijek zbog nikakvog održavanja,) na takvim i sličnim BMW autima gdje je mjenjače morao da šalje negdje u Hrvarsku na reparaciju jer ovdje u BiH niko ne zna da radi sa njima a računi su uvijek bili prilično preko 1000E. Da je auto moguće naći od pouzdanog prethodnog vlasnika svakako bi ga preporučio ali ovako rizik je po njemu preveliki.
napravio si filozofiju od kupovine:ppozdrav:

Dali neko zna ili cuo kako se pokazali u Insigniji automatik menjaci, vec 5god. je na trziztu pa smatram da ima iskustava.

- - - - - - - - - -

Nesto me privlaci taj auto, a voleo bih automatik.

Audi V8 i A2 i Opel Signum najveci promasaji u novijoj nemackoj autoindustriji.
Sto se potrosnje kod automatika tice ona je uvek veca nego kod manuelnog,a ubrzanje je uvek slabije i krajnja brzina nego kod manuelnog menjaca.
Sto se tice polazenja sa Mercom sa manuelnim na usponu,mogu da kazem nikakav problem jer se ruka koristi i kod njega i kod klasicnih rucnih kocnica za deaktiviranje.
Sto se onog e39 tice i njegovog automatika,nemoj da se zavaravate da dijagnostika moze da vam kaze u kakvom je on stanju.Najbolje dobar poznavalac tih auta i menjaca ili majstor da ga istestira i to malo duze i sve ce mu biti jasno.
Dali neko zna ili cuo kako se pokazali u Insigniji automatik menjaci, vec 5god. je na trziztu pa smatram da ima iskustava.

- - - - - - - - - -

Nesto me privlaci taj auto, a voleo bih automatik.
Stvarno ne znam kako su se pokazali automatici,ali znam da sad mogu da odvojim 10-12 hiljada za auto,bez razmisljanja bi uzeo polovnu insigniu.

Poslednja izmena:
Ja rucnu nikad ne upotrebljavam,na 190-ci je zapekla,nemoze da se mrdne a na 124-ci radi ali jednostavno nemam naviku da je upotrebljavam.

Sto se tice delova za audi potpuno si u pravu, moj a6 ima nesto preko 100.000km i vec je otkazala centralna brava... Takodje i trap je jednom radjen, delovi nimalo jeftini, jako udoban al nezan na trapu. Motor od 1.8l cini se preslab za takav auto pa je potrosnja oko 10l benzina na 100km kombinovane voznje. Relativno nije puno presao i za sada samo to mogu da tvrdim.

Iskreno,ne znam cenu delova za ovaj moj auto,ali znam da imam majstora koji poznaje perfektno ovaj auto,on takodje vozi audi c4. Ono sto znam jeste da sam mu doveo coveka koji je imao jako velikih problema sa autom,mucilo ga je svasta nesto oko elektrike i cuvena k glava,bukvalno auto je doslepan,nije bio u stanju da dodje do njega,a prethodno je petljao po njemu dosta majstora. Sta je on njemu radio iza zatvorenih vrata ja ne znam,uglavnom auto sad ide i radi perfektno. Posle tog servisa ta c4 ima 30000 km predjenih i i dalje nema problema. Sto se tice trapa,kada ga popravlja,ne znam sta ugradjuje,uglavnom trajnije je resenje,audi c4 se dosta u mom kraju voze i niko se ne zali na auto. A inace servisa i sve ostale vrste audija,ne bitno noviji ili stariji.

IMG
2vcxldf.jpg
[/IMG]
2vcxldf.jpg
[/IMG]
2vcxldf.jpg
[/IMG]
Jano stavi sliku.
2u73asj.jpg
2vwek3p.jpg
161ymmd.jpg

Nazad