Kada niste u traktoru, vozite

steta sto ovde nema zahvali se. Imali smo 123 kod nas je bila 15 godina nikad nas nije izneverila na putu,pa kad smo videli da ima dosta godina zamenili je sa naravno mercedesom 190d koji je takodje neunistiv(moj otac ga brze vozi po ataru nego po asvaltu),a pre par godina i e 220 cdi. Ko jednom uzme mercedes-nemenja marku. :)

Da ali je 190 imao slabu tačku, npr oni ovjesi nazad su znali da se razluftaju.Ja nisam imao nikada Mečku ali sam to čitao u novinama.Ima puno neuništivih i izdržljivih auta. Golf 2 ima npr.brave slabu tačku U 15 god exploatacije od 10 primeraka na 8 će pući brava sigurno. Kod ovoga su pisali da nisu mogli naći manu .Vršili su ankete svuda po svetu i zaključili da je svaki detalj perfektno izradjen.

Eto ja sam promijenio marku-proizvodjaca jer za mene je mercedes W 123 i W124 od ostalih modela ostalo je samo ime i slava koju su postigli ovi modeli

Mene u opste ne bi brinuli kilometri kad je auto iz uvoza sa urednom dokumentacijom o servisima,nekazem da je to idealna situacija ali ipak ljudi tamo imaju standard i oni se toga drze,nisu oni kao mi "ma hajde ba moze on jos ili ma sta da mjenjam dobaro je to"

123 _Jedini auto kome stručnjaci nisu našli slabu tačku.Posle ove serije su odlučili da malo popuste na kvalitetu jer im se nije isplatilo paviti taka vauto.
Po meni dva naj Mercedesa W116 i W126:
Ovo je poslednji pravi neuništivi Mercedes - W140 :
Mogao bi se i W210 uvrstiti u te tzv neuništive, a sve nakon toga što je izašlo za vreme "braka" sa Krajslerom je ::lose::. Novi modeli polako vraćaju stari kvalitet, al zato je i cena drastično porasla u odnosu na modele sa početka 2000. Ovo je pravi naslednik W116, 126 i 140 - model W222:
.

Ej prijatelju sve ima kad se plati.Da mu je mama Maserati ,a tata Rojs puno je bre 235000km.Uzmi sam i broj do toliko pa ćeš se triput preznojiti.Znam da će odmah da s kaže kako je to BMW ,pa da oni "guraju" do 500000km,pa da je to klasa,pa da je to Švaba,pa da je komšija imao takav koji je bez kvara išao 400000km,pa da je bolje nego neka nova Dacia,Fiat.....ipak je to za mene puno kilometara da bih se upuštao u takvu avanturu.

Ajde bre Diklofen,sta pravis dramu oko kilometraze,ja imam i vartburga koji je presao vise od 300000 bez da je motor ili nesto u vezi njega dirano osim potrosnog materijala. Drugar ima bmw 530d e39 i cesto vozim njegov auto(voli da popije kad izadjemo),ima na satu 392000 km i u odlicnom je stanju. Godiste 2000. Kao sto rece Bubu,kvalitetno odrzavanje i nema problema sa tim autom.

Ne pravim dramu nego sam do sada imao 3 nova auta i 5 polovnih.Znači u isto vreme po dva.Uvek je jedan bio nov ,a drugi polovan.I ja sam u potrazi za autom i već desetak dana sve i svašta gledam i zovem.Gledam da nađem nešto u šta ću voziti svoju decu ,a ne da za malo para imam izrabljen markirani auto o kojem će se u komšiluku pričati tri dana.

@lalo,imam trenutno w210 oko 3 meseca,i mogu ti reci da ne moze ni da prismrdi 123 ili 126,ok je ne kvari se i sve je super,ali je suvise "plastican"

U tom slucaju,kad si vec ranije kupovao nova kola,nova dacija logan,bar bi ja na nju isao kad bi imao do 10000 evra u kesu,a opet ima toliko dobrih auta za 3000-4000 evra da budu ekstra. Ovako sam kupio polovan auto star jos malo 20 godina starosti,ali sam ga trazio godinu dana i nasao sta me intereuje.

pa gde imas auto iz uvoza sa manje od 200000 km???
Mislis od 300 ooo km. Sve sto uvezu ovi sto se bave time, je zgazilo tri stoje i vise, i skoro obavezno je lupano. Sticajem okolnosti imao sam priliku vidjeti auto kada je bas doslo iz Dojclanda, tako reci u putu, i isto to auto poslije par dana na auto_placu. Prosto za ne povjerovati. Ako hoces sigurno auto, moras ga licno kupiti prijeko, ili neko tvoj da ga uzme. Ako ides na plac, onda ne gledaj u kilometar sat.
Da, i famozna servisna knjiga. Pa to nije nikakav validan dokument, dovoljan je jedan Jugovic u nekom servisu, i imas toga koliko hoces na blanko verziju.Osim toga vidjao sam toga bas dooosta, sve popunila jedna boja olovke i isti (nepismeni) rukopis, znaci isti tip se uvijek trefio na servisu u roku od, recimo 8 godina.:haha::haha:

Hvali staro vozi novo ,samo na novim autima se sad najvise para gubi.
Polovnjak je najbolje uzeti od poznatog vlasnika ili direktno iz inostranstva samo sto onda izadje mozda i skuplje nego sto moze ovde da se nadje.
Ali onda si siguran sta si kupio.
Ovo sve sto dolazi kod nas i prodaje se po placevima nije ispod 300000-350000km.

Kada bi kupio perfektan polovnjak recimo iz Svajcarske i carinio ga ovde, kostao bi te duplo skuplje nego da kupis takvog polovnjaka ovde na nase tablice.

Polovan dobar auto sa malo predjenih kilometara i u inostranstvu dosta kosta, jeftini su samo krsevi iz Italije sa preko 300 000 predjenih km koji na kraju zavrse kod nas, a kad vam prodaju ovde na auto placu pricaju kao da je bolji od novog :osmeh:, na svakom autu su vratili kilometrazu na nekih oko 160 000km, ti automobili su prakticno za staro gvozdje!

Gledaju pogrešna auta i komentarišu.Ja pre 5 g. kupio auto Reno Laguna 1.6 16v. 2001.g. prešao 80 000.Ugradio sekvent plin 600 e. Sin je snimatelj na jednoj lok. televiziji i gazi je svaki dan ,gde god neki dogadjaj odoše. Nisam na njoj izgubio mnogo ,a i da sam izgubio sve nije puno. Da sam mu uzeo ovakav BMW. koji je tada bio 25000 km. do sada bi izgubio na njemu jednod Fergu. Ova Laguna za 5 g. me iznenadila . Nije se kvarila. Meni jednom otkazala ona remenica na alternatoru što se sama doteže i ostao na putu izmedju Modriče i Dervente i to noć .Nije bilo prijatno.

Mene zanima samo jedno,da li je moguce vratiti kilometre a da se nemoze uci u trag takvoj raboti?
Znam da je tako nesto u EU kaznjivo,pre svega mislim na Njemacku pa mi je nejasno kako ljudi ovde prodaju auta jeftinije nego tamo,medjutim vracanjem kilometar sata se dobije najvise e sad zar spajanjem na dijagnostiku to nije lako otkriti i kako ljudi ne traze takvu proveru?

moze se uci u trag al treba original dijagnostika-ovo kazem za mercedesa jer sa ovom univerzalnom nemozes puno toga videti

Nazad
Vrh