Kada niste u traktoru, vozite

Ja ne mogu sic ugoditi nikako,probao i uske i široke i svašta samo mi paše ko na APN-u.
Imate neku preporuku?

Kad ste kod sedišta za bicikle, ja baš pre neki dan razmiščjao da turim na moj bajs neko sedište ko što je pokojni deda imao na rog i fbp biciklu, ono sa federima... Ova moderna me ubiše, a nisam neko ko puno vozi...

Pa nzm ni ja,ne razumem se mnogo u to.Nije ni meni bilo udobno kad vozim duze bicikli,obilazak njiva i slicno ,samo eto tek sad se setio da kupim ovu sticnu sa amortizerom,puno je bolje.Sediste je na moj bicikli sirine 14 cm ,i bas cu ovih dana proveriti nesto kao ovde na ovim klipovima dole koja sirina sedista bi meni odgovarala najbolje.Koliko sam gledao po netu ,ne mora znaciti bas da sire i mekse sediste je ujedno i udobnije.Sto je i meni jako cudno,nelogicno,ali eto ....Zavisi i u kom polozaju se vozi bicikli,sto si uspravnije ,tad idu sira sedista,a sto se vise naginjes napred tad idu uza sedista,koliko sam ja razumeo ....
Jbg sedista na motorima je drugi svet skroz,ne verujem da na bicikli moze ikad biti tako udoban osecaj.Najvise zbog toga sto se pomeras stalno zbog pedaliranja,plus motor uglavnom bolje amortizuje neravnine spram bicikla.

@miksan Sticna sa amortizerom. https://www.srsuntour.us/products/sp12-ncx-seatpost
Obavezno da je ovakvog tipa kao paralelogram da kazem ,ne ove sa linka drugog sto amortizuju gore-dole ,u samoj cevi.Takve ni dzabe,ne rade ni blizu amortizaciju kao ove prve.

Имао тај механизам на старом шиману, и на корману сличан механизам ублажава јаке ударце. На редовном путу се не осети.
Што се тиче седишта, оде се у на пример планет бајк, и испробаш на бициклима који одговара. Неки са гелом и пресвучен неким егзотичним материјалом. Кошта али и вреди.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Итекако вреди. Трећа година већ гура, испуца материјал којим је пресвучено седиште али се не распада. Може и овакво седиште. Сликаћу и какво је код мене после три године.
5f3fa88e6a595e24d68497a75ea6bc91.jpg

Ja kao klinac dobio od ujke izvana bicikl velicine ponia . Neki Engleski , upravljac kao u copera , a sic obicni kao foteljica sa naslonom. Nisam silazio snjega , kolko se sjecam to bilo udobno a nije kao banana.

@Sapatnik Nisam mislio na kvalitet sedista,nego sto ne mozes u radnji ako sedis na bicikli minut,dva,tri da ocenis dobro koje je sediste za tebe.Najbolje je voziti ,tj probati,par km predjes i odma ces videti najsigurnije,tipa ej ovo je odlicno,ili ne valja nista.
Tako neko sediste sam i mislio da kupim,ali sirina istog nije ista za svakoga,nekom odgovara 14cm ,nekom 16 ,nekom cak i 20 ...

Аркадије, поента је да је унутрашњост од гела и осетна је разлика чим се први пут седне. Исто тако није исти облик за жене и мушкарце.

Da li je neko od forumaša počeo koristiti električni automobil? Ako jeste neka iznese malo iskustva u vezi sa tim. Vreme punjenja,način punjenja,domet u gradu,autoput,leto,zima...

Ima moj susjed Teslu onu najmanju. Ne znam za vrijeme punjenja točno, znam da si je on u garažu stavljao trofaznu da bi bilo brže. Oko 450 km domet ako se ne varam, po zimi manje i ako nešto vuče sa kukom domet se smanjuje logično. Rekao je da su sporiji punjači bolji za bateriju, a ovi brzi da treba oko cca 20-30 min da se napuni, ali se kod nas i plaćaju i smanjuju malo vijek bateriji. Po recimo meni viđenom to je odlična stvar za svakodnevni manji neki auto tko ima mogučnost da ga puni doma, definitivno je jeftinija opcija od goriva. Ne oduševljava me nešto baš za duga putovanja i po meni mana skupa zamjena baterije te kome to dalje prodati nakon nekakvih određenih kilometara. Osim baterije, ostalo održavanje je jeftinije.

Toyotin hibrid je po meni u zadnjih 20 godina najoptomalnije prevozno sredstvo.
Vrlo jednostavan i dugovečan benzinac Atkinsonovog ciklusa, nepoderiva transmisija, odsustvo većine stvari koje se na modernim vozilima kvare(kvačilo, anlaser, alternator, kojekakvi senzori itd).
Problem je samo što su (pre)skupi.
Recimo rav4 pete generacije je jedan od retkih kvalitetno izrađenih vozila u poslednje vreme. Ali cene su zaista prema tom kvalitetu..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Davno pre x godina kaze mi jedan sad nažalost pokojni poznanik sine
Na gas se kuva.
Na benzin vozi
Na dizel ore
Kraj price
Lepo si rekao davno... Pre najezde električnih automobila, to je i važilo...
Po meni samo potpuni elektro, pa benzin, pa dizel, pa hibrid...

Preporučio bih svima da pročitaju malo postove EV Clinic, da vidite cene popravki (uglavnom programiranih kvarova) dizela i hibrida novije generacije...
I kako oni kažu "Nikad ništa"...😁

Potpuni elektro ali da se kupi nov a ne polovan.Na većini polovnih baterije su jedva na 40% kapaciteta, ići će to još neko vreme i može da se proda kumovima koji kupuju amburatore, staro gvožđe, veš mašine...

Nazad
Vrh