Kada niste u traktoru, vozite

Riken se pravi u Pirotu. Michelin grupacija, Lassa je iz Turske grupa Bridgestone. Ima brdo brendova.
 
Taurus izbegavaj... preporuka od jeftinijih zimskih sava i kelly, a od skupljih hankok i continental. Ja sam sa ovih sto ne preporucujem presao na continental, pa cemo videti utiske!
 
Riken i tigar su iste. Na snijegu posluže, ali na mokrom putu previše plastične. Na službenim autima smo ih imali i sreća da se izbacuju jer su očajne. U svakoj malo većoj krivini prokližu, na pravcu pri kočenju sa 50-60 km/h se pali abs, a u blatu znaš da nećeš daleko stići.

Sad su izabrali dunlop winter sport 5 pa ćemo ih ovih dana testirati na snijegu i u blatu.

Od jeftinijih meni su se dobro pokazale sava (s3+ imam na svom autu, a rođak ima hp2 i jesu se malo bolje pokazale na ledu).
 
Ja sam sa Sava Eskimo prezadovoljan bio. Vozio sam ih preko cele godine,leti se uopste necuju,po snegu grabe ko macka. Za svaku preporuku
 
Ja sam uzeo ove, mislim da su bile sa montazom i balansiranjem oko 5900 din.
IMG_20191204_081716.jpg

IMG_20191204_081526.jpg
e sad kako ce se pokazati videcemo.
 
Bojceticu, mi smo uzeli prosle god gume tigrove za Punta 14-ke u Emmi-u u Somboru u pariskoj. Bile su tamo najjeftinije, jefitnije cak i od prodavnica za gume sto sam na par mesta pitao. Mozes na rate, a imaju dosta izbora, bar su imali. Jedna je bila oko 3100 din, sto je smesno, a polovne su oko 20e. Nije bilo nesto snega i zime velike kod nas dugo, sve u svemu okej su, majka vozi auto uglavnom, bez problema je bilo. Od premijum sta god da uzmes valja, mišelinke, continental, pirelli itd.
 
Ja sam razmišljanja ako nije neki premijum brend onda Tigar ili Sava. Nebi ja tu ništa izmedju tražio... Godinama vozim Wintere zimi i skroz sam zadovoljan.
 
Mi na hyundai imamo hankok i kad smo uzimali zimske rekli su nam da je to neka sredina od ovih boljih guma a cena je podnosljiva bila. Letnje na hyundai su bile prva ugradnja hankok i sad su dosle na zamenu a imaju 10 godina.

Послато са SM-A310F помоћу Тапатока
 
Imam dilemu sta uzeti od guma? Na autu imam zimske goodyear ali su gotove. Dot je 2011 i presle su 100k km. Sada bi stavio jeftiniji brend pa od ova cetiri sta uzeti?
Riken ti je Tigrov brend za izvoz, smesa je ista kao i kod Tigra, cak i dezene dele, a sad su preuzeli dosta dezena od Miselina.Za taj novac je ekstra kupovina, malo reklamacija na velikom uzorku i izguraju garantni rok bez problema, a ako se koriste sezonski onda i mnogo duze.E sad to sto neki hoce da guna traje vecno, to je vec drugi par opanaka.Zagledaj malo dostavna vozila 80% vozi Cargo Riken, a to dosta govori kakva je budzet guma taj Riken.Neces pogresiti sigurno.
 
Do sada sam uzimao premijum brendove. Iskustvo kaze da Michelin izgura 100k km lagano, Goodyear takodje. Kako prelazim godisnje tek 15k km kontao sam kupiti jeftiniji brend pa nek predje 2x manje i da cesce menjam. Michelin inace trpi i da je vozas mekanu i da gazis ivicnjake i da se ne deformise. Videcu kako ce ove Riken, Kelly itd.

Pogledacu u Emmiju sta imaju. Najjeftinija dimenzija 205-55-r16 sam nasao Starfire 4600din u marketu Sinagoga Sombor.
 
Ja sam pre godinu dana kupio univerzalne Lasa, cenovno su neka sredina i za moju kilometrazu do 10000km vise nego zadovoljan. Na prethodnom autu sam imao komplet letnje i zimske, auto je otiso a ja ih bukvalno nisam iskoristio.
 
Nazad
Vrh