Kada niste u traktoru, vozite

Specijal je bila 1500 a 1600 je bila 2106 i ona je nosila oznaku "Super"
Да ти искрено кажем, те извозне ознаке за "Ладине" моделе нешто нисам ни попамтио, нити негде могао да сазнам поуздано. Ја их знам по фабричким ознакама, а за остало како шта покупим, баш као о ово што сам чуо од тебе.

Nama je sad provrtela osovinica na uljnoj pumpi, stavili drugi set i teraj dalje...
Upravo to je gremlin ali ljudi ne znaju, aj sto vlasnici vec i majstori ne znaju ili se prave ludi.
Meni ta kupovina nije bila interesantna, (auto sa tim motorom) ali mi majstor predlozio da ne bezim od njega.
Odmah po kupovini zamena osovinice uradjena, 1500 din i ruke majstora 2000.
Zamena opet na 100k km...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Momo, po meni to nije nista pohvalno pa da ga hvalimo zbog toga. Onoliki auto, onako masivan i tezak, a slabasan, sta mu je to trebalo?
Inace sam mislio da je A6 2,5 tdi 140ks bio prvi serijski auto koji je imao plivajuci zamajac.
Nije uvlazavanje toliko za konjazu oni svi kad povuku idu i nose, najgore je pocetni kontakt delova, a oni su kod njega ipak dobre inercije, pa bas zato treba ublazavanje…

Која ти је "Лада Специјал"?

ВАЗ 2103
1978-VAZ-2103-Lada-1500-LS-4000E.jpg

... или ВАЗ 2106

q2AKGhJTcSLO8KZtZin4u9hQpU8-960.jpg

?
Ova gore je Specijal 1500 a crna je 1600 (2106) u uputstvu su je zvali "Super"

"Рива", "Нова", "Сагона", "Козак", "Калинка", "Спутњик", "Балтик"... то ни Бог отац не може да по'вата како су "Ладе" крстили по свету.

2103 je kod nas specijalka,mada i 2106 mnogi krste kao specijalka jer se lakše prodaje uz sufiks specijalka.

Riva je 2105,2104,2107 kod nas,a to isto u Nemačkoj je Lada Nova.

Kalinka je valjda 2104 karavan.

Imao sam ja 2105 zvali je Riva,imala ručicu menjača od drveta dugačku 40cm kao da je skinuli sa Sanosa :ROFLMAO:

"Рива" је код нас званично била само 2107-ца, са све хромираном маском и ћошкастим браницима и седиштима са наслонима за главу из једног дела, а "четворке" и петице" могу накнадно, из незнања, да буду назване "Ривом". Ипак им је то био, назови луксузнији модел, па му је дато и посебно име. Премда, пред крај производње, "Ладина" фабрика из Ижевска је спаковала партиију 2104-ки са "Ривином" маском, мада је то било склапање по принципу "угради шта имаш у магацину".

Да, "Калинка" је био караван 2104, "Сагона" је "Самара" седан, "Козак" је "Нива", "Балтик" је "Самара" произведена у финској фабрици "Валмет"....

Него, који си мотор имао у тој 2105-ци? Онај 1,3 са зупчастим ременом?

2103 je kod nas specijalka,mada i 2106 mnogi krste kao specijalka jer se lakše prodaje uz sufiks specijalka.

Riva je 2105,2104,2107 kod nas,a to isto u Nemačkoj je Lada Nova.

Kalinka je valjda 2104 karavan.

Imao sam ja 2105 zvali je Riva,imala ručicu menjača od drveta dugačku 40cm kao da je skinuli sa Sanosa :ROFLMAO:
Kol'ko se sećam Riva je bila 2107 a karavan je 2104 ,2105 je bio onaj kao prvi restajling 😁 Samara je bila 2108 ja vam čak išao do Kaline kupio je 2007 nosila je oznaku 1118

То ти је име за унутрашње тржиште. Каже легенда да су брзо одустали од тог имена за страна тржишта јер је "Жигули" било сазвучно са речју "жиголо". ;)

Verovatno za neko tržište, inače Žiguli je bila ona prva sa dva fara zasnovana na modelu Fiat (mislim) 124
Прве "Жиге" били су модели 2101 (звали је "копејка") и караван 2102, са по једним фаром, прво 1,2, па после 1,3, који имају оне цајгере којима казаљка иде од једног до другог краја инструмент табле.

lada-1200-840x420.jpg

"Рива" је код нас званично била само 2107-ца, са све хромираном маском и ћошкастим браницима и седиштима са наслонима за главу из једног дела, а "четворке" и петице" могу накнадно, из незнања, да буду назване "Ривом". Ипак им је то био, назови луксузнији модел, па му је дато и посебно име. Премда, пред крај производње, "Ладина" фабрика из Ижевска је спаковала партиију 2104-ки са "Ривином" маском, мада је то било склапање по принципу "угради шта имаш у магацину".

Да, "Калинка" је био караван 2104, "Сагона" је "Самара" седан, "Козак" је "Нива", "Балтик" је "Самара" произведена у финској фабрици "Валмет"....

Него, који си мотор имао у тој 2105-ци? Онај 1,3 са зупчастим ременом?
Jeste,1.3 sa ljutih 69ks i sa zupčastim,imao je i vakum za kočnice i automatske štelere u dobošima.

Žiguli se u rusiji proizvodila do prije desetak godina za njihovo tržište.
Koštala oko 1800$, ja razmišljao da je nekako kupim i dovezem u srbiju.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Мирости, овде их има са ознаком жигули и 1.5 моторима. И наравно свака кука и плин. Једна отишла за само 600 €. Регистрована.

Ne mislim na polovne, daleko bilo.
U rusiji su nove žiguli koštale 1800$ u protivrednosti rublje.
Za mene je to bilo povoljnije i od yuga, kada je u jednom momentu koštao 3000€.
Mislim, pričam o tome da bi jednom voleo da kupum nov auto, pa bio to bar yugo ili lada..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh