Kada niste u traktoru, vozite

88 sam godiste, pojma nemam kad sam polagao.Roze dozvola, prva.Ne one probne.Odma C.Samo sam razvalcio casove bilo jedno leto one vrucine, posle exskurzija za zabariju.

Jos drugi put kad sam vadio lekarski ne navedem da cu za E.Mogo sam to da odradim sve odjednom.Mada i koji ce mi Q volan mi se vec ogadio.

I ja sam imao tu budjavu probnu, tad ni oni sami nisu znali sta su ogranicenja - te ako si maloletan moras da imas suvozaca sa 5 god iskustva, pa onda ako si punoletan ne moras, ili je bilo ako polozis sa manje od 18 moras celu probnu da imas iskusnog suvozaca iako si polozio malo pre punoletstva, ili ne moras ko zna. Sem za B ne dobijas nista, ni za traktor, a C tek sa 21. godinom mozes
204 ks (crveno je samo i) Na niskim obrtajima skoro i da nema razlike jer je 500 Nm imao od 1200, ali zato kad predje 2500 kida kako vuce. Nadam se da nece i bukvalno nesto. 8 brzina automatik. Ne znam da li je dsg, obicno pise na rucici menjaca kada jeste, a kod mene ne pise.

ZF 8HP, odlican klasican automatik sa hidropretvaracem. Ugradjuje se u gomilu auta, i u prakticno svaki BMW od ~2009. do danas, cak i u Iveco Daily.

Poslednja izmena:
Zato sam ja prva generacija koju je uhvatio nov zakon.Nemam upisanu dozvolu za trakor,motor i automobil sa velikom prikolicom(sto je predhodna generacija imala). Sad moram sve posebno da polazem i naravno da kesiram lovu za sve to.

2000.godine, vožnja samo kamion, nijedan čas u autu, testovi za b, c, e. Sve ispolagao, posle toga par časova vožnje sa prikolicom i na sledećem polaganju posle 3 nedelje položio vožnju za e. E posle par godina kad su počeli da govore o nekom novom zakonu(koji je sada na snazi) odem da položim za a kategoriju da kompletiram vozačku . Inače traktor sam 4 godine vozio samo sa psp iako to bas nije bilo po zakonu nisu mi se bunili zbog toga kada su me zaustavljali.

Ja i dan danas kad idem negde traktorom ne nosim dozvolu niti saobracajnu. Sve racunam ne idem u grad, kao manje prometni putevi i obavezno naletim na patrolu ili me sretnu ili stignu i tako me odgledaju, uvek dobro prodjem. Ostala mi navika od vremena kad nisam imao dozvolu i licnu kartu.

Ja sam polagao 2012 i te godine su se lomili ti zakoni ili pravila sta su vec...
Mene uhvatio taj tad "novi zakon" i nisam mogao odmah za C nego redno sve, prvo B pa kasnije sa 21 god C-E...
Zato sam ja prva generacija koju je uhvatio nov zakon.Nemam upisanu dozvolu za trakor,motor i automobil sa velikom prikolicom(sto je predhodna generacija imala). Sad moram sve posebno da polazem i naravno da kesiram lovu za sve to.
Verovatno si moje godiste ili godinu gore-dole....
Mene najvise izludelo to sto nisam mogao auto prikolicu da vozim, tj vozio ali sam strepeo.
Cim sam napunio 21 odmah uplatio C, polozio, izvadio dozvolu pa onda upisao E, jer to opet po "novom zakonu" tako mora, pa potom opet menjas dozvolu i sve to naravno placas bez veze dva puta ali kako kazu, tako mora.
Elem, kad sam polozio za E tad sam dobio i tu famoznu kategoriju za auto prikolicu.
Za traktor nemam i to se polaze posebno, oko 40k din je i to, pitao sam.
Matori kaze kad te zaustavi nabij mu dozvolu u nozdrve, znas voziti B i C a ne znas traktor

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

E taj, ZF. Centralni def je torsen, ali kako sam ukapirao on ne moze da jednu stranu skroz zaustavi, pa bi u tom slucaju na valjcima auto izasao. Kod mene nije tako, kad povucem rucnu tockovi se zaustave skroz. Izgleda taj torsen drugacije radi... Nisam doplacivao za blokadu.

88 sam godiste, pojma nemam kad sam polagao.Roze dozvola, prva.Ne one probne.Odma C.Samo sam razvalcio casove bilo jedno leto one vrucine, posle exskurzija za zabariju.

Jos drugi put kad sam vadio lekarski ne navedem da cu za E.Mogo sam to da odradim sve odjednom.Mada i koji ce mi Q volan mi se vec ogadio.
Skoro pa sve isto.
Da, ta roze knjizica.
Jeste trebalo da pise i za E, ali se i posebno placalo i E, i posebno je islo i na test (+1 papir) i na voznju.

2000.godine, vožnja samo kamion, nijedan čas u autu, testovi za b, c, e. Sve ispolagao, posle toga par časova vožnje sa prikolicom i na sledećem polaganju posle 3 nedelje položio vožnju za e. E posle par godina kad su počeli da govore o nekom novom zakonu(koji je sada na snazi) odem da položim za a kategoriju da kompletiram vozačku . Inače traktor sam 4 godine vozio samo sa psp iako to bas nije bilo po zakonu nisu mi se bunili zbog toga kada su me zaustavljali.
Par g. kasnije nije se moglo. Ne znam sad kako. Tad su takodje jos bili stari zakoni na snazi.

E taj, ZF. Centralni def je torsen, ali kako sam ukapirao on ne moze da jednu stranu skroz zaustavi, pa bi u tom slucaju na valjcima auto izasao. Kod mene nije tako, kad povucem rucnu tockovi se zaustave skroz. Izgleda taj torsen drugacije radi... Nisam doplacivao za blokadu.
Torsen prenosi vise momenta na tockove koji manje proklizavaju ali nije svemoguc, 3 puta nula je nula. Gledao sam dosta snimaka ali i dalje ne razumem njegov princip rada.
Imas verovatno i kontrolu proklizavanja koja se pobrine za takvu situaciju tako sto prikoci tocak koji proklizava. Nije kao blokada ali recimo Mercedes ML ima sva 3 obicna otvorena diferencijala pa opet ide solidno sa kontrolom proklizavanja. Samo trazi gas kad krene da proklizava da bi sistem dobro radio.
Torsen moze da bude samo bolji.

Ja sam poslednja po starom, mada mozda smo i generacija zavisi kad se ko upisao. Ni ja nisam dobio za traktor jer sam krenuo po starom a zavrsio sa novom. Za traktor sam polagao posebno pre par godina, na IMT 539 :D

Torsen prenosi vise momenta na tockove koji manje proklizavaju ali nije svemoguc, 3 puta nula je nula. Gledao sam dosta snimaka ali i dalje ne razumem njegov princip rada.
Imas verovatno i kontrolu proklizavanja koja se pobrine za takvu situaciju tako sto prikoci tocak koji proklizava. Nije kao blokada ali recimo Mercedes ML ima sva 3 obicna otvorena diferencijala pa opet ide solidno sa kontrolom proklizavanja. Samo trazi gas kad krene da proklizava da bi sistem dobro radio.
Torsen moze da bude samo bolji.
Moj hurliman ima tako nesto slicno za prednju vucu.Trebalo bi da blokira onaj tocak koji je na klizavijoj povrsini

Kakvu li vucu ima ovo moje magare, to je cudo jedno. Gde sam danas izlazio i u kakvim uslovima ni sam ne mogu da verujem. Definitivno grebe sa sva 4 tocka i nizbrdo drze sva 4. Nije kao sto neki kazu da samo vuce u napred kad se krece. Kontrolu proklizavanja i stabilnosti naravno iskljucim u terenskim uslovima.

Зато сам ја за камион положио у доброј старој ЈНА 2002.Бела Црква једино сам се зезнуо на један кружни ток и изгубим 2 бода и не добијем за приколицу већ само камион. Од војске сам се гузио да положим и приколицу тада требали само вожња и ја лењ, а сада треба тестове и вожњу. Тако да сам одустао од приколице свакако нисам љубитељ великих камиона. 😱

kupanje
6d0474ddb410a130a4376e157e26907a.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
@markojx koliko konjica ima Kodiaq,ne svidja ti se dsg? Ja ga merkam za sebe nadam se da cu resiti nesto u narednom periodu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh