Kada niste u traktoru, vozite

Ja takođe koristim bajs za obilazak njiva.Često i decu ubedim da idu sa mnom da se malo relaksiraju i uče gde su njive, 2 u 1. 🤣

Njive ima i koje su blize ali ima i dalje,sve njive da obidjem treba mi 4 sata

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

U obilazak najjudaljenijih njiva išao sam samo jednom.Previše vremena mi treba što iziskuje dobar deo dana pa izbegavam.

Jeste strah,ali priseti se ti kad si polozio jel si sve odmah znao. Koliko god imas vremena malo ih guraj da te taksiraju nek polako steknu iskustvo

Ma sve ce se dovesti u red samo da nadjemo slobodno vreme, posto jos ide u skolu ja na sve strane pa se retko i vidjamo

U auto školi se slabo šta nauči,jer je prevazidjen metod.A i sve su savremeniji automobili,skoro mali kumić položio i dečko ne zna da nadje vagu jer je polagao na autu koji ima hill holder.A i dalje su na poligonu nebulozne radnje tipa paralelno parkiranje,a rizične situacije nula bodova.

Lepo sačekaš kišu ili sneg pa na neki veliki prazan parking da oseti kako je kad kliza i da ukapira šta je najbolje u tim slučajevima.

Jos bolje da vrate u skole juga 45 pa da bodu brzine a i kad navuces do 80 mislis da letis,a ne sad na novijim na 80 mislis da te ne pretekne neka baba u kolicima

U skole najbolje da vrate dobre instruktore, a onda mozes da vozis bilo sta. Ja sam nekad odma iso za "C" kategoriju i solidan instruktor bio. Kad padne sneg odemo pa u 814 pozadi utovarimo motor od autobusa da manje kliza. Onda isli na neko radiliste da vozim preko dzombi i preko reke. Kad sam iso za "A" kategoriju, e to je bio instruktor ljudina prava i motorista u dusi. Na zalost, vecinom su instruktori nezainteresovani, sto mi i nije toliko cudno, ali hvale kandidate koji pojma nemaju. Znaci nahvali ga, napuni mu glavu kako dobro vozi, ne predoci mu greske i ne posavetuje i onda ovi posle kad sednu za volan kao muve bez glave.

Ma nije potrebno da bude jugo,ali kandidatu koji se obučava dati auto sa hill holderom je glupost,šta je sledeće parking senzori i kamera.

Ja kad sam polagao odeš u najstrmiju ulicu i samo se na pola uzbrdice razdere koči i onda kreni,a ne smeš ručnu da koristiš.Iz drugog puta si naučio da držiš vagu.

U svakom selu ima neko izbetonirano igraliste, pijaca ili tako nesto.
Odvedes ga pa tu deri, jos ako ima snega, da oseti proklizavanje i kako se kontrolise vozilo, malo ce steci rutine a malo i straha....
Veoma bitno i ovo sto kaze kolega vis, kretanje na uzbrdici, pa vagu da trazi, da ne ugasi motor a uspe da krene, sve to se po meni brzo uci.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ma nije potrebno da bude jugo,ali kandidatu koji se obučava dati auto sa hill holderom je glupost,šta je sledeće parking senzori i kamera.

Ja kad sam polagao odeš u najstrmiju ulicu i samo se na pola uzbrdice razdere koči i onda kreni,a ne smeš ručnu da koristiš.Iz drugog puta si naučio da držiš vagu.
Ali kad vecina kola pogotovo novija imaju taj taster

Nesto ste me zbunili sa tom vagom ili klackalicom. Davno sam polagao i nisam za "B", secam se samo polazenja pod rucnu. Vaga ili klackalica mislim da nije bila obuhvacena ni obukom ni polaganjem. Jedino ako je to samo za "B" kategoriju?

Nema to Aco danas na polaganju, ja sam hteo reci da nije lose i to da savladaju, posle nema zime...
Glupo je sto se to ne uci na polaganju a evo rece kolega da je bilo kad je on polagao.
I kod mene bilo samo pod rucnom krenuti, kasnije za C kad sam polagao ni to nije bilo...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh