Kada niste u traktoru, vozite

Nesto ste me zbunili sa tom vagom ili klackalicom. Davno sam polagao i nisam za "B", secam se samo polazenja pod rucnu. Vaga ili klackalica mislim da nije bila obuhvacena ni obukom ni polaganjem. Jedino ako je to samo za "B" kategoriju?
Kako je to moguce da nisi polagao za B? Zar nije bio uslov za C da imas B (i jos neki uslovi...)?

Pre neki dan istekla garancija na Amaroku pa je danas dobio novu mapu sa 285ks i 590Nm i ujedno iskljucen start/stop (konacno).

204 ks (crveno je samo i) Na niskim obrtajima skoro i da nema razlike jer je 500 Nm imao od 1200, ali zato kad predje 2500 kida kako vuce. Nadam se da nece i bukvalno nesto. 8 brzina automatik. Ne znam da li je dsg, obicno pise na rucici menjaca kada jeste, a kod mene ne pise.

Saobraćajna škola verovatno vozač motornog vozila,oni oduvek išli direktno za C.

Sve zavisi kod je kad polagao '88 mene terao instruktor da tražim vagu bez ručne.Dok Ćale kad je polagao doteraš svoj auto i na njemu polažeš i obučavaš se,nije bilo ni poligona :D Ja kad sam polagao za C nakon ratišta 5 puta seo u kamion 6 put na polaganju,nije bilo nafte pa ako imaš da doneseš kantu ne plaćaš čas isto i polaganje,ko nije mogao da donese čekao i po 5 meseci da nabave gorivo.

Kada sam ja polagao 2001 bilo je 4 strane za B, i dodatna strana za C ili D. Max je bilo 95 poena na 5 strana. Ako polazes za C, automatski dobijes i B. Posle se vozila jos 3 casa za E i odmah polaganje bez testova. Tek sa 21 moze za D, ali je i uslov da imas 3 god B, ili 2 god C. Ja sam se zeznuo pa nisam cekao 21 god nego posto prosle 2 god od C ja odem da polazem za D. Tek kad odneli papire u sup oni ukapiraju da imam 20 god. pa kazne autoskolu, suspenduju policajca koji je bio na testu i drugog koji je bio na voznji. Posle god dana sam polagao ponovo i nisu mi naplatili.

I to je vazilo do 2012, tad je donet nov zakon i ko je kasnije polagao nije mogao direktno za C. Cak mislim da za C postoji uslov za godine, da li 24 mozda tako nesto. Ja sam sa 18 polagao po starom zakonu direktno za C i isto ovako kako kaze @Paracinac83 je bilo, secam se da sam imao na testovima 95/95! :D

I ja sva 3 puta :) A imao sam i PSP pa onda nisam morao da vozim i placam 40 casa, nego valjda 30 (zaboravio sam tacno) ako si za C, odnosno 20 ako za B. Ja sam od druga iz KG dobio kopije originalnih testova, njima su tamo tako dali u autoskoli da uce. Kada sam to rekao da imam instruktor se naljutio i zabranio mi da pricam ostalima, kako bi padali na tipovanju.

Ti uslovi su vazili i za C (21 god. i nije se moglo ici direktno za C) kad sam ja polagao - a to je bilo pre 2012. ((Jeste da se moglo vise kat. odjednom, i ja sam 3, ali bez B ne)).

Sad do 21 imaš C1 do 7.5t.Sve je isto ko je prvu dozvolu imao papirnu,ko je imao ono probno zajebavanje,njega su razgraničavali da ni sami ne znaju.

Godina je bila 2007 i najnormalnije upisem za "C" odma. Nisam iso u saobracajnu skolu ili slicno. Jedino sam testove polagao spojeno "B" i "C" i maksimalno 95 boda imao. Voznja samo kamion. Tad je tako bilo.
Ista godina... Izgleda da se i tad bilo tako - kako ko tumaci. 100% da 2007 se kod nas tako nije moglo (sem saobr. skole).
Polagao sam A, C, E istovremeno, ali bez B (i 21) nismo mogli na "vece" kategorije (sto su bili C, D, E - sad kako je bilo sa A ne secam se).

Nazad
Vrh