Kada niste u traktoru, vozite

Stariji 1.5dci imaju bos pumpu koja zvekne posle 10000km, i cest problem sa senzorom turbine. Tu je, naravno, i ostala sitna elektronika.

Kvari se i od italijanskog (dobrog) goriva. Do 100.000 km je sve super a posle toga crkava jedno po jedno... turbina, egr, katalizator... pa opet iz početka... nisam verovao da može tako loš auto da bude.
Imao ga je moj prijatelj novog u Italiji. Posle 6 godina ga je dao na otpad da bi dobio neki popust za nov auto koji je davala država posle one krize.

Ne znam kakvi su 1.9.
Za ovaj 1.5 motor sam tražio po internetu zašto se ponekad guši... i na svim forumima sam pročitao isto rešenje problema: Prodao sam ga. :ideja:

Ovi noviji Megani 2 1.5 dci sa 100 i kusur konja su bolji. Otklonjeni su krupniji problemi. Znaci, mislim na automobile proizvedene od 2006. do pocetka proizvodnje Megana 3(to je valjda 2008-9), restilizovane, sa ispupcenim zadnjim farovima i angel eye napred.
Znam mnogo vlasnika Megana 2 1.9dci, i vozio sam ga dosta puta. Auto je zver. Menjac je sa 6 brzina, sto je odlicno za otvoren put. Jedino se zale se da hoce da potrosi malo vise u gradskoj voznji.
Ako bih birao izmedju neke Pezoa 307 2.0 HDi, Fiat Stila 1.9jtd i Megana 1.9dci, izabrao bih sigurno Megana. :)

Izbegavati svaki auto koji ima Delphi pumpe jednostavno kvalitet je očajan.Kakvu legru koriste Boga pitaj ali joj je vek kratak i brzo krene da se kruni,a kad PVP pošalje opiljke ka diznama eto veselja.

Tako je , treba se držati Boša. I kod Bosch ubrizgavanja bude tih opiljaka i "erozije" ali dizne su na nešto drugačijem principu i zbog toga Boš laički rečeno "proguta" prljavštinu iz goriva i opiljke malo lakše.

Nazad
Vrh