Kada niste u traktoru, vozite

Ljudi ponovo ja sa pitanjem u vezi Xsare 2.0 hdi 109 konja, moze li mi neko reci koja je njegova realna potrosnja u gradskim/vangradskim uslovima? naplasise me nesto,pa me interesuje da li se neko sretao sa tim modelom ili istim motorom u drugim automobilima?
Kod mene na Xantiji isti motor samo od 90ks i trosi oko 6l mesovite voznje. U principu jako stedljivi motori.

Poslato golubom pismonosom

Ja sam pre par dana kupio Renault Lagunu 2.0 DCI,150ks,2010 god.Juce radili servis.Prezadovoljan sam kakvu opremu ima auto i kako ide.

Limuzina je.Da to je Laguna III.Ima BOSE ozvucenje i Carminat navigaciju.Ima sto nekih cuda.Veruj da nisam pola isprobao.6 brzina manuelni.

Cestitam Diklofen! Mada, znas kako kazu?! Zena moze da bude i sa sela, a auto mora da bude iz Njemacku!

Ti ko da znas da je prvo pitanje kada dodje inspektorka za kontrolu pdv: ''koji auto vozis''?!

Vrhunski izbor!
A za inspektora: "ma, krtog je to, francuz, nemam ja pare za nemce", pa svakom dobro :haha:

Odlican je auto laguna 3. Bombastične su bile izjave novinara kada je izašao. Sećam se da je jedan čak poredio sa osećajem da je kao u avionu. Ali brzo padanje cene možda nešto govori. U svakom slučaju da se lepo navozaš sa njime.

Cestitam Diklofen, neverovatno ali i ja sam pre 10ak dana isto pazario Lagunu 3, 2,0dci 150ks sa 6 brzina samo je 2008 godište. Kupljena nova u Srbiji održavana u ovlašćenom servisu i prešla original 260 000 :osmeh:

- - - - - - - - - -

Ljudi ponovo ja sa pitanjem u vezi Xsare 2.0 hdi 109 konja, moze li mi neko reci koja je njegova realna potrosnja u gradskim/vangradskim uslovima? naplasise me nesto,pa me interesuje da li se neko sretao sa tim modelom ili istim motorom u drugim automobilima?
Ja je vozim od 2010,kod mene oko 130.000 prešla,bez nekih većih popravki....prosečna potrošnja oko 6l/100km(neki kažu i manje,što ja nisam uspeo,ali možda imam tešku nogu )....obrati pažnju na torziju,ako škripuće treba da se sredi,ona ima i plivajući zamajac pa i na njega obrati pažnju prilikom kupovine....ako te još nešto zanima pitaj

Vozi li neko Citroen C5 dizel od 2008 do 2014 godista kako se pokazala ta verzija ?? Planiram da na prolece ili leto sledece godine zamenim sadasnji C5 2.0hdi 2002 godiste za mladji. Ali cuo sam da su neki imali par problema sa kompjuterom.

Znam za 1,6 ista je konjaza kao ovaj moj ali je dosta losiji motor. Za motore generalno znam kakvi su I sta mkze biti mana. Nego me vise interesuje kako se kod njih pokazala hidraulicno ogibljenje (nema je na svakom automobilu kao izgleda da je mogla da se bira u paketu opreme) I elektronika. Mnogi se zale I na ovu prvu seriju ali ja nikakvih problema nisam imao ni sa motorom ni hidraulika ni elektronija. Samo mali/veliki servis na vreme, jabucice, stablizatori i kocnice pre 2 meseca. Sa autom sam presao 80000km.
Pa ne bih menjao proizvodjaca I ako su u mojoj okolini mnogi pristalice Nemaca, ja se necu odreci francuza tako lako. Samo da bude zdravlja I para dogodine :osmeh:

Za vikend isprobao Lagunu.Otisli do Italije na vikend.Stvarno sam prezadovoljan.Prava ladja na autoputu.Motor sa 150ks bih svakome preporucio.Prosek za put tamo i nazad 6.8lit evro dizela.Na autoputu retko sam isao ispod 140km/h.

Diklofen neka traje dok laje :ppozdrav:
Posto vec vozimo lagune2 koje nas sluze besprekorno, burazer i ja isto smo zagrejani za trojku samo karavan, za te pare u toj opremi nista slicno ne moze da se pazari, pasat 6 taljige za ovo!
Kod oba je problem plivajuci zamajac koji roknjava na 200k/km i kosta 90 000din + kod pasata dizne na 150k/km.

Blago zatrese i lupi kad se pali i gasi,nosači zamenjeni pre 1000km tako da nisu oni,a nov set sa rukama 1000€,tako da se ne isplati menjati bar meni,majstori kažu može još dugo dok skorz ne prolupa,al ako čekam samo gubi na ceni ovako za 2000€ dobijem mlađe i štedljivije.A i sad je trenutno na 0 što se tiče ulaganja jer je uzeta sa predpostavkom da je otišao plivajući,a u stvari predhodnoj vlasnici otišao mikroprekidač na ručnoj pa je malo vozila pod ručnom,malo ne pa otišao hidro druk :osmeh:

A sta hvali meganima iz 2004-2005? Vidim da su bas jeftini i dosta jeftiniji od konkurencije. Uglavnom su dizelasi u ponudi. Pretpostavljam da imaju neku skupu falinku, ali ne znam sta.

Nazad
Vrh