Kada niste u traktoru, vozite

Kolege sta kazete za Citroen Xsaru 2.0 hdi 109 konja,karavan verzija? Koliko je pouzdan taj motor?

PSA motor, pravljen je u verziji od 8 i od 16 ventila, jedan ima 109 a drugi 110 konja. Trebalo bi da je u xsari taj od 8. Opreman je BOSCH i SIEMENS sistemima ubrizgavanja. U sustini, dobro su se pokazali i jedan i drugi sistem, jedini problematicni koji su ugradjivani su DELPHI(ne kazem da su oni ugradjivani na ovaj motor koji Vi merkate). Na svakoj dizni pise koji je proizvodjac, dakle, to se da lako proveriti. Turbina sa fiksnom geometrijom, trebalo bi da moze vise da predje nego one novije sa varijabilnom(na ustrb toga veci je turbo lag). Nemojte se plasiti ako vidite malo masnoce od ulja na spojevima creva oko turbine, pa i na spojevima na samoj turbini.
Inace, najpouzdanija verzija tih starijih 2.0HDi je ona od 90ks.
Obratite paznju na elektroniku i na menjac. Motor je na njima najsvetlija tacka. Nadam se da sam bar malo pomogao. :ppozdrav:

P.S. Turbina(u kabini) ne treba da se cuje na leru, kao ni na velikim obrtajima. Negde izmedju 1750 i 2200 obrtaja je interval kada turbo treba svojim sistanjem da blago nadjaca zvuk samog motora. Mada tu nema pravila, postoje turbine koje siste kao nenormalne non-stop, pa ipak godinama sluze. Cim ga upalite, bez obzira koliko je hladan, treba da slozi miran rad, bez promena ritma, ali ima za nijansu ,,kamionskiji'', robusniji zvuk, od na primer, DCI motora.

Momo, set zupcastog, sta uzeti? Nadjem INA set ali pumpa Metelli, Conti u paru sa nekom lijevom pumpom i sve tako bzv.

Taj motor je provereno pouzdan 2.0 HDI samo što ja lično ne volem francuze...dok DCI nisu nikakvi hoće često da prolupaju...

Sova , Metelli ti je vrhunska pumpa to ne brini . U INA setu zna da bude "čudan" zupčasti remen , recimo INA , a INA ne proizvodi remen pa neznam od koga kupuju . U zadnje vrijeme u INA setu dodje Gates remen tu nema brige . Na kraju krajeva što mora biti set , može se uzeti i pojedinačno . Nego za koje auto , aj da ti ja pošaljem da uštediš 50ak km , a dajemo 100 000km garanciju jer je INA , Conti remen itd..:osmeh:

Auto je golf5, 1,9 tdi 77kw, 2008g, BLS motor sa DPF. Koliko dodje taj komplet, ono sto bi rekli ''neki da valja''.
A, eto opet mi mehanicar kaze za taj metelli da mu je sumnjiv.

Jedino taj DPF filter hoće da zeza i to mnogo.Naš dizel je lošiji i ako stalno imaš gradsku vožnju,zna da se aktivira i zeza.Nov je jako skup, a da ga isečeš,mora se u kompjuteru zadati novi parametri a to niko nema original već nešto na divljaka...

100e , 100 000km garancija,.
Moze, ajd' da ne petljam ovdje, mrzi me ganjati to po gradu. Jel' da posaljes brzom, treba ti moja adresa, kako to ide?

- - - - - - - - - -

Jedino taj DPF filter hoće da zeza i to mnogo.Naš dizel je lošiji i ako stalno imaš gradsku vožnju,zna da se aktivira i zeza.Nov je jako skup, a da ga isečeš,mora se u kompjuteru zadati novi parametri a to niko nema original već nešto na divljaka...
Nije filter cestica bas takav bauk, malo povremeno produvas auto i nema problema. A to sa njegovim odstranjivanjem nikako ne raditi, ima mnogo bezbolniji nacin da se on sredi.

I mi smo se ponovili kupili smo Fiat Dobla 1.9D 2002 godiste 193000 km.Pa pitao bih vlasnike ovog auta kao im se pokazao i mane i prednosti.

Ljudi ponovo ja sa pitanjem u vezi Xsare 2.0 hdi 109 konja, moze li mi neko reci koja je njegova realna potrosnja u gradskim/vangradskim uslovima? naplasise me nesto,pa me interesuje da li se neko sretao sa tim modelom ili istim motorom u drugim automobilima?

Nazad
Vrh