Kada niste u traktoru, vozite

Pretpostavljam da ima menjač sa 4 brzine. On sa dobrim motorom kreće sasvim solidno, a druga dobra strana mu je što nema velike obrtaje u prvoj i drugoj brzini. Na uzbrdici pod snegom, sa dobrim gumama ide bez pokušaja da prošlajfa (na vrhu gasa što bi se reklo). Gde stane tu obično ni lanci ne pomažu. Inače svi vw dizeli važe kao jako dobri za vožnju po snegu.
Isao sam do cetvrte jer put nije bio za bolje, ali mislim da je menjac sa 5 brzina. ono sto sam vieo me pozitivno iznenadilo. Izuzetno povozan auto, a nije ni veliki potrosac (bar po pricama).

Po meni je bola digitalna citaj automatska od manuelne jer ona sama nivelise temperaturu u kolima i pali se sama da odrzi dok ti na manuelnoj odredjujes gdje ce puhat kojom jacinom i kojim intezitetom hladnoce.

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Digitalna bolja 100 puta.Kod mene u prošlima autima je bila digitalna a sad u ovom passatu manuelnaa pa nikako se navići.Jedino u fordu sam imao muke sa motorom koji reguliše vruće-hladno.Te šteka te nije tačan te zaglavi ako se ne koristi često.

Teoretski naravno digitalne klime su bolji,ali u ovom slucaju,znaci ford focus mk1 nisu,a zasto?Nije najbolje reseno sama regulacija,znaci recimo u ovakvom temperaturama pocinje da duva toplo kad se motor dovoljno ugreje ,pa cak duva i previse toplo previse dugo,preko zadate temperature,pa kad skonta sonda za merenje temperature da je previse toplo onda brzo pusta nepotrebno hladan vazduh i tako ukrug....leti je bolje,tada nekako bolje funkcionise ili je samo to u pitanju da onda nema sta puno regulisati nego samo teraj hladno...navodno to sam Ford priznao da ove pocetne serije digit klime nisu bas najbolji...

zszolikg i N.A da li ste u skorije vreme radili veliki servis? Koje ste delove stavljali mislim koji proizvodjac, kolko izadje veliki servis?

Veliki servis sam platio oko 300 evra ali bilo je tamo i zamena jednog zadnjeg lezaja tocka i zamena prednjih opruga (bez cene opruge-to sam ja kupio)i valjda tada menjani lezajevi na gornjem vrhu amortizera-jer sam auto kupio sa sportskim spustenim oprugama a to na nasim putevima ne pase,tako da zapravo ne znam koliko bi me izasao bez toga,a i majstora sam zamenio od tad-ne znam dali me prevario ovaj...A sto se toga tice od kod proivodjaca da stavis rez delove...hmmm..ja bi isao ovako-potrazio bi jednog dobrog i pouzdanog servisera i slusao bi njegove preporuke za delove...

Evo sta ja vozim po ataru.Bio kod kolege da vratimo camac sa Tamisa kuci.Samo da su mi i prednje gume kao zadnje ni Boga se bojao ne bih.
23t46it.jpg

- - - - - - - - - -

2nlh1ld.jpg

Jedno pitanje jel mogu sam da ocistim EGR ventil na Ople Astri G 2.0 DTI, i ako mogu jel moze neko da mi objasni postupak moze ovde ili na pp.

Mislim da ne moze kod opelovih motora 2.0 DTI, objasnjavao mi je neki majstor, nisam zapamtio tacno, kod VW moze i nije ni tesko, malo lima i gotovo, ima i snimak na internetu.

Da li bi mogao da objasnis postupak?Jesi ga zatvorio sa limom kompletno, a struju spojio na onu semu? Ili ...?

Nazad
Vrh