John Deere

Nemam ga više, prodat je pre oko godinu dana.Radio je teške poslove, oranje, tanjiranje, predsetvenu pripremu.Bio je u 2WD izvedbi sa mehaničkim sinhronizovanim menjačem 8+2.Dobar je radnik, nije za vozikanje već da se optereti.Bio je '76 godište, ceo svoj vek proveo u firmi, kod mene se odmarao.Zezao me je hidraulik, nešto nije bilo u redu a majstora nisam mogao da dočekam plus sam rešio da kupim mlađi traktor pa sam ga prodao.

on je čisti amerikanac jel? oni se uopće nisu radili u njemačkoj? jel imaš shemu mjenjača, sliku ručica, da vidim kako izgleda..... ima jedan 4230 2wd kod nas na prodaju za 6000€,izgleda dosta očuvano..... iako su to dosta stare serije, al nepoderive.....

Screenshot-20220210-235601-Chrome.jpg

Evo šeme brzina, jedna ručica i to je to.Moj nije bio baš nešto očuvan a prodao sam ga povoljno da mi ne stoji bez veze i propada pošto se nije koristio.

Tako je bilo kod mene na 4020. orem u 5-oj i onda samo klap rikverc klap napred sa kvacilom naravno, ali nije krcio ni kad se ne zaustavi ni u napred ni u nazad.

Da u 5 se oralo i to mu je baš pogođena brzina za oranje, 4 ide dosta sporije a u 6 ne može.Po meni trebao je imati rikverce u 4-7 i 6-8 jer kada se tanjira i setvospremira u 6-7 nakvačilaš se pošteno mada sam mu našao rikverc u 7 jednom prilikom, ne znam kako ali se potrefilo a vozač iz firme u kojoj je bio našao mu je rikverc u 8. 🤣 Nije krčalo nikada jer je to sinhronizovan menjač, jedino mogu da se pokarabase brzine ako dižeš kabinu zarad nekih radova pa pomeriš birač i onda neće da ubaci dovoljno pa krči i izbacuje a znalo je kod mene da krči kada ručicu šaltaš k'o sivonja pa pomeriš oba birača u isto vreme što ne sme.Takođe se teško šaltao dok je ulje hladno a posle kada se ugreje išlo je kao u sir.

Drustvo da li neko ima ili poznaje John Deere 1640,veoma sam blizu kopovine i isplati li se dati 9000 evrova,traktor je onako u vidnom dobrom stanju.

godine nisu važne..... moj 3140 je 1982g.....eto,40g a ide odlično.... netko ga je baš dobro čuvao..... može se naći takvih traktora, samo treba tražiti......

evo i s tanjuračom.....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh